Nederland in rep en roer

Nederland is in rep en roer, wat is dat nu weer voor geouwehoer! Geen treinen want alle wissels zitten vast, poeh wat een last! Niemand kan de weg op want overal op asvalt, rails, water en klinkers is het een dikke flop! Heel nieuwslezend Nederland is erbij, nu komt dan eindelijk het getij? Winters bestaan nog en de lente lijkt nu nog even ver weg, voor elke zon-liefhebber is dit even pure pech… In plaats van blauw en groen kijk je naar buiten in het grijs en wit, maar stiekem is het toch wel erg mooi en kun je met een dikke jas toch wel wat doen? Sneeuwstorm met sneeuwduinen en veel wind, kijk op wat plekken is toch nog wat te zien van het grind…

Tien of twintig centimeter of misschien wel veertig… De komende dagen wordt het glibberen en bibberen. Koning winter laat zich opeens weer naar behoren zien, voor lichaam en geest is dit beter dus ik geef het een dikke tien! We kunnen nog genoeg genieten van de warmte en de zon, dat hoeden we écht tegoed! Daarom voor nu geen spoed… Geniet van de karakters van de winter, want voor je het weet is deze koude pret weer voorbij, dan is het weer op naar de warmte, een ander en nieuw getij… Geen vlokjes maar zonnestralen, geen ijs maar bij de salon een sorbet halen! Laten we blijven hopen, want mag over een paar maanden het openbare leven weer open?

Worden onze vier muren straks weer de horizon? Kunnen we misschien in de zomer weer gebruik maken van onze zomer-kortingsbon? Mogen we straks weer samen lachen? samen huilen en als het nodig is ook samen schuilen? Mogen we straks weer de deuren wagenwijd open zetten voor familie, vrienden enzovoorts? Kunnen we straks weer naar dat restaurant? Of bij de voetbalwedstrijd naar onze favoriete kant? Het ligt aan onszelf, ookal zijn we al een jaar zoet, we moeten deze ziekte indammen, dat is wat moet! Laten we geen gevaar zijn voor elkaar maar extra gaan wachten op dat éne gebaar… Dat gebaar waarin hopelijk de Minister President uiteindelijk zegt: Nederlands volk, jullie zijn vrij om te gaan!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *