Een quarantainemoment – vervolg

Beste lezer, hierbij een vervolg op het vorig artikel. Helaas ben ik sinds gisteren positief getest op Corona. Zaterdagavond merkte ik na het eten dat ik last kreeg van mijn keel en zondagochtend vroeg omstreeks half 4 werd ik wakker met koorts en benauwdheid. Alle botten in mijn lijf deden pijn en ik dacht meteen ‘dit is foute boel!’. Zondags heb ik me laten testen in een teststraat in een plaatsje verderop en ik kreeg binnen vierentwintig uur, namelijk ‘s nachts de uitslag al binnen. Spannend moment want ik kreeg een mailtje maar daar stond nog niets vermeld dus ik inloggen en meteen kreeg ik te zien dat de uitslag positief is. Dus ik ervaar nu zelf hoe het is om Corona te hebben. Ik zal je zeggen ‘dit is geen pretje!’. Ik heb weleens koorts gehad of de griep maar dit is écht een rotvirus! Momenteel is de koorts even gaan liggen maar heb het nog wel benauwd.

Ik kan nauwelijks op mijn benen staan, en eten en drinken daar heb ik echt geen zin in! Tóch moet ik wat binnenkrijgen maar als ik drink is het water en qua eten kom ik momenteel de dag door met yoghurt, kwark en fruit. Ik heb het gevoel alsof er keihard op mijn borst wordt gedrukt en dat wekt bij mij de grootste zorgen… Ik moet me niet teveel zorgen maken en ik probeer dat ook niet te doen. De één heeft Corona met een verkoudheidje en de ander komt op de IC terecht. Ik denk dat het bij mij een beetje middenin zit! De quarantaine is verlengd tot en met aanstaande zaterdag. Als ik vierentwintig uur klachtenvrij ben mag ik na bijna negen dagen weer het huis uit. Nu heb ik er nóg meer begrip voor dat er Corona-maatregelen zijn. Ik wil niemand bangmaken, maar voor ouderen of kwetsbaren onder ons kan het een behoorlijke impact krijgen met noodzakelijke gevolgen. Ik ben verder kerngezond en ik kan wel tegen een stootje! Ookal voel ik me een uitgeknepen dweil die hier in de stoel zit!

Ik ga nu verder uitzieken. Ik moest even uit bed en dacht ‘ik ga even een stukje schrijven aan mijn lezers’ dus bij deze! Tot het volgende artikel 😉

7 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *