Lockdown TV tips!

Beste lezer, we moeten ons allemaal nu zien te vermaken in de lockdown en met de avondklok. Als je de streamingdiensten erbij pakt dan krijg je een enorm aanbod aan programma ‘s, series, films en documentaires voorgeschoteld. Maar welke zijn nu leuk? Ikzelf ben geabonneerd op Netflix en New Faith Network en van deze twee ga ik je kijktips meegeven. Smaken verschillen, maar er is toch een kans dat je het hartstikke leuk gaat vinden! Trouwens, voor diegenen die nog nooit van New Faith Network hebben gehoord… Dit is een streamingdienst met Christelijke content. Zeg maar een Christelijke Netflix die steeds uitgebreider wordt. Momenteel kijk ik op Netflix naar ‘The Queen ‘s Gambit’. Dit gaat over een negenjarig meisje genaamd Beth dat in een weeshuis belandt en daar blijkt dat ze erg goed is in schaken. Tijdens de eerste afleveringen zie je dat Beth steeds meer van haar schaaktalent ontdekt en dat ze door de kalmeringsmiddelen waaraan ze verslaafd is geraakt een soort visioenen krijgt waardoor ze nog beter leert schaken.

“Trouwens, voor diegenen die nog nooit van New Faith Network hebben gehoord… Dit is een streamingdienst met Christelijke content”

Beth blijkt een natuurtalent, of toch niet?! Nadat Beth geadopteerd is bij haar pleegmoeder gaan zij verre reizen maken zodat ze geld kunnen verdienen terwijl Beth wedstrijden speelt tegen haar mede-schaaktalenten. Hoe dit zal aflopen ga ik je niet vertellen, want eerlijk gezegd zit ik nu nog in aflevering 3 van het eerste seizoen. Af en toe een tikkeltje op het randje maar ondanks dat een erg goede serie om te volgen. The Crown, een andere serie op Netflix speelt zich af in de regeerperiode van koningin Elizabeth II in het Verenigd Koninkrijk. Naast de verfilming van de gebeurtenissen krijg je ook een goed beeld, natuurlijk ook verfilmd, hoe het leven daar binnen het grote paleis moet zijn geweest. The Crown begint in 1947 als Elizabeth II trouwt met Philip en het vierde seizoen schijnt te gaan over de moeizame relatie met Charles en Diana. Daartussen zijn er diverse gebeurtenissen die zich afspelen zoals de ramp van Aberfan, de affaire met tuinman Roddy Liewellyn en de de-kolonisatie van Afrika.

“Af en toe een tikkeltje op het randje maar ondanks dat een erg goede serie om te volgen”

Op Netflix vind je de documentairefilm van de drieënnegentig jarige David Attenbourough. Als je hierop gaat zoeken dan kom je terecht in een film waarin David zijn kijk op de wereld met ons deelt en hoe wij eigenlijk van een prachtige wereld een zooitje aan het maken zijn. Hoe kunnen we dit oplossen is de vraag en dat we er écht wat aan moeten doen is een feit! David Attenbourough weet hoe we de wereld kunnen redden, of wat er nog van te redden valt… De serie Dark Tourist staat al een tijdje op Netflix en ook dit is een documentaire waarbij David Farrier de gekste plekken op de wereld opzoekt om de meest gekke, enge, rare en angst aanjagende culturen, gebeurtenissen en gewoontes mede te ervaren. Sommige scenes in deze serie kunnen wat heftig zijn maar het vertelt genoeg over een soms bizarre manier van leven! Op New Faith Network, dus de Christelijke Netflix, heb ik andere en wat minder heftige tips voor je. We beginnen met de serie ‘The Encounter’…

“Hoe kunnen we dit oplossen is de vraag en dat we er écht wat aan moeten doen is een feit!”

In ‘The Encounter’ komt Jezus als mens op aarde in de tegenwoordige tijd. Bruce Marchiano, die de rol van Jezus speelt in de serie komt om mensen te helpen en te kiezen voor een leven met Hem, God en de Heilige Geest. In deze serie worden diverse onderwerpen ‘behandeld’ en als je de serie hebt uitgekeken dan staat er ook nog een film onder dezelfde titel voor je klaar die wordt gespeeld door dezelfde hoofdpersoon als Jezus. The Encounter is interessant en het kan je helpen groeien met de groei in je geloof dus ik hoop dat er nog lekker veel van deze serie of een andere vergelijkbare serie te zien zal blijven! Op het moment komt er elke woensdag een nieuwe aflevering van het tweede seizoen beschikbaar op het Christelijke platform. In ‘Highway to Heaven’, wat ook op New Faith Network te zien is is een serie uit de jaren tachtig waarbij een engel vermomd als mens op de wereld komt om anderen te helpen. Een beetje hetzelfde idee als The Encounter, maar dan in de vorm van een engel die bevriend raakt met een man die ook een beetje van zijn padje is en uiteindelijk gaan ze samen de uitdaging aan om mensen te helpen. Ook een absolute aanrader uit de jaren tachtig met een wel héél bekend gezicht als hoofdpersoon als je van prairie series houdt!

“Bruce Marchiano, die de rol van Jezus speelt in de serie komt om mensen te helpen en te kiezen voor een leven met Hem, God en de Heilige Geest”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *