Zoals het klokje thuis tikt…

Het klokje tikt en het is bibberend koud… Met -5 op de thermometer stapt men uit de auto en ondanks de koude is er volop genot… Het zonnetje schijnt en in de omgeving is het wit door een klein laagje sneeuw. Een beetje winter of toch eigenlijk voor Nederlandse begrippen veel winter want in Limburg is tot wel zes centimeter sneeuw gevallen, dus op naar het zuiden! Maar mag ik dat tegenwoordig nog wel zeggen? “Op naar het zuiden!” We hebben een lockdown en avondklok… Is het geen uitlokken om teveel mensen naar het zuiden te krijgen? Soms maakt het dat wel moeilijker omdat je zelf je aan de regels houdt maar helaas veel mensen niet. Ik probeer juist die drukte te vermijden maar helaas is niet iedereen even handig bezig, dus misschien moet je maar gewoon lekker een plek opzoeken die rustig is als je tóch (even) naar buiten wilt. Let er op dat je wel netjes vóór negen uur vanavond weer thuis bent!

“Soms maakt het dat wel moeilijker omdat je zelf je aan de regels houdt”

Het is een rare gewoonte… maken dat je naar huis komt want om negen uur gaat de avondklok in! Je neemt op zaterdagavond eerder afscheid van je liefje als je nog niet samenwoont of getrouwd bent en natuurlijk geldt dit ook voor je vrienden waarvan je er eigenlijk maar één in real life mag ontmoeten. Eén persoon op bezoek, en die moet je ook nog bijtijds het huis uit sturen of bij je laten slapen… Negen uur is de tijd dat je de buitendeur bij wijze van op slot moet doen en alleen maar binnen mag leven. Overal lege straten, lege stegen en lege snelwegen… Tóch waren er gisteravond nog zo ‘n 3600 mensen beboet omdat ze te laat voor de avondklok waren of zich er gewoon niets van aantrokken! Wanneer nemen ze het een keer serieus of komen we dan weer bij de complottheorieën? Natuurlijk ben ik het met mensen eens als ze zeggen “de overheid bepaalt hoelaat we thuis moeten zijn” dat zijn ook ‘oorlogse praktijken’ maar wat wil je eraan doen? Hoe gaan we met z ‘n allen Covid-19 verslaan?

“Overal lege straten, lege stegen en lege snelwegen… Tóch waren er gisteravond nog zo ‘n 3600 mensen beboet”

Het is niet leuk, en iedereen baalt als een stekker! Eerst een lockdown waarbij behalve supermarkten alles dichtgaat en we al ruim een maand grotendeels binnen leven en nu mogen we tussen negen uur en half vijf de deur niet meer uit want anders kost het ons vijfennegentig euro boete! De wereldbevolking wordt steeds meer in een kooi (je huis) gestopt en dan maar hopen dat we de IC ‘s ondanks de ernstige drukte onder controle kunnen houden. Dat is geen pretje, en de maatschappij wordt maar banger en banger… Want waar gaat het met deze wereld heen?! Zelf sta ik er ook zo in! Waar gaat het met deze wereld heen?! Hoever moeten we nog gaan om dat virus achter ons te kunnen laten? Een volledige lockdown dat we 24/7 binnen moeten blijven? Dat buiten straks een totale gevarenzone wordt zoals in veel horror en natuur-rampenfilms? Het ontregelt ons als mensen, want we zijn door onze schepper, de HEER gemaakt om ook te communiceren met mensen, en nee… Niet alleen via de wel bekende communicatie apparatuur dat op het internet aangesloten is…

“Hoever moeten we nog gaan om dat virus achter ons te kunnen laten?”

We zijn mensen om in het écht te communiceren, te knuffelen, hand in hand te lopen en polonaise te lopen op een feestje. We zijn mensen om de wereld in te gaan en om ons heen te kijken hoe we zelf kunnen groeien, hoe we samen kunnen groeien en hoe we anderen kunnen helpen en om het verhaal helemaal compleet te maken: Hoe kunnen we een zo goed mogelijke dienaar van God zijn? Maar nu vraag ik me écht af: God… Wanneer grijpt U in?! We kunnen toch niet als mensen in een kooi blijven leven? Misschien snap ik er wel helemaal niets meer van! Moeten we ons volledig tegen politiek gaan keren? Moeten we zelf het heft in eigen handen nemen? Moeten we net zoals al die demonstranten in Amsterdam gaan demonstreren tegen de politiek? Nee! Maar we kunnen met z ‘n allen wél werken aan een betere en socialere wereld zodat we ook dit soort ellende in de toekomst kunnen voorkomen of verlichten! Schoner leven, minder met dollartekens bezig zijn en gezonder leven! Sociaal kunnen we ook gezonder met elkaar omgaan… Niet meer constant op straat lopen en alleen maar gefocust op de smartphone met WhatsApp, Facebook en Instagram tegelijk communiceren maar écht eens communiceren met mensen in real life!

“We kunnen met z ‘n allen wél werken aan een betere en socialere wereld”

Moeten we terug naar vroeger? Misschien wel en dat hoeft ook niet zonder alle communicatieapparatuur! Het probleem ligt bij onszelf… Wij zijn diegenen die ons teveel hebben laten aansteken en besmetten door het digitale revolutievirus en dachten dat dat álles was! Wij, mensen hebben gekozen om ons bijna alleen nog maar te vermaken met apparaten en het liefst binnen in eigen woonkamer. Wij mensen moeten het écht zelf oplossen! Stap uit die materialistische comfortzone en ga de wereld in! Werk depressie niet in de hand en kijk naar datgene wat je samen kunt bereiken! Helaas is dat nu even moeilijk met de lockdown en de avondklok, maar men heeft nu wel tijd om hierover na te denken… Ik, wij, de wereld en onze schepper de HEER! Het is nu iets voor zevenen en ik ga nu ik trek begin te krijgen mijn gezonde avondmaaltijd klaarmaken met groente en kipfilet! Fijne avond, fijne nacht of fijne ochtend toegewenst… En veel sterkte in deze weer benauwdere lockdown-situatie waarin we allemaal weer sterker uit zullen komen 😉

“Wij mensen moeten het écht zelf oplossen! Stap uit die materialistische comfortzone en ga de wereld in!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *