Er is hoop…

Er is hoop… want elke dag komt de zon op en gaat hij onder. Er is hoop want de maan schijnt en de sterren fonkelen in de nacht… Er is hoop want we worden elke dag wakker en kunnen gelukkig nog in en uitademen. Een fonkeltje hoop, dat hebben we nu in de lockdown want we kunnen kijken naar de dag van morgen, de week van volgende week en het einde van het jaar… Er is hoop, want het licht kan aan en we kunnen bellen of videobellen. Er is hoop want we kunnen nog naar de supermarkt en onze boodschappen doen… Er is hoop want er stroomt nog water uit de kraan en het gas of elektriciteit komt nog uit de kookplaat… Er is hoop want er klinkt nog muziek uit de stereo-installatie… Hoop hebben we want gelukkig kunnen we nog warm binnenzitten! Een donkere periode met toch licht aan het einde van de tunnel, dat is wat het nu is maar vooruit… Kijk eens naar je toekomstplannen en kijk eens wat je nu zou kunnen doen?

Er is hoop, want we mogen allemaal nog naar buiten als er geen avondklok geldt… Iedereen mag er zijn en iedereen mag nog glimlachen, ookal lijkt er geen énkele reden voor te zijn… Er is hoop omdat we moeten proberen om toch nog de goede kant van het leven te zien en we allemaal ons best moeten doen om, hoe moeilijk het is, positief te blijven… Er is hoop omdat we iemand kunnen troosten of omdat we getroost kunnen worden. Hoop is er omdat we niet de hele tijd in de slachtofferrol te hoeven zitten, we zitten er allemaal mee… Iedereen zit binnen tussen negen en vier en iedereen kan nergens naartoe behalve naar buren, vrienden of familie… We hebben elkaar, en dat geeft enorm veel hoop! Hopen, hopen hopen, dat is wat we ook naar elkaar moeten uitstralen, want de wereld is er nog en de wereld kunnen wij weer beter maken… Ookal is het moeilijk en deprimerend… Alle deuren van de winkels en zaken zitten dicht! Als je erdoorheen kijkt geeft het hoop… Want over een tijdje kunnen we weer!

Er is hoop, want vaccinaties zijn vandaag een hot-item in de media… Dit jaar worden we ingeënt, en met dat stukje vloeistof kunnen we steeds meer… Hopen dat we snel weer sociaal mogen doen zoals het is bedoeld en we snel weer kunnen genieten van het oude normaal… Er is hoop om dit te mogen blijven hopen dat het weer terug komt! Er is hoop in de lege straten en lege winkelstraten… Want alles leeft binnen! Allemaal zitten we in quarantaine of in lockdown, te wachten totdat het virus verdwijnt en we het een schop na kunnen geven! We wachten op de zomer, dat is onze hoop… En wat zal het mooi zijn als de zon schijnt en we weer steeds ietsje meer mogen… We weer naar buiten mogen om leuke dingen te doen en te genieten van datgene wat we allemaal gratis krijgen… Niet alleen, niet met z ‘n tweeën maar met z ‘n allen! Laten we hoop bewaren en ons er zoveel mogelijk mee voltanken… Dit is gratis, zonder extra belasting en zonder er voor naar een pomp te hoeven rijden… Er is hoop, want we leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *