Het gezonde mondje…

Het nieuwe jaar is begonnen, dus het gezonde mondje is weer bezig mijn zijn gezonde pondje. Het buikje is weer in topvorm maar helaas verslaat het de voor het lichaam toegestane norm. Pensje, vetrolletje, hoe men het ook noemt, tóch is het voor de meeste mensen geen lolletje. Pepernoten, speculaas of gewoon een paar lekkere toastjes met kaas, het is geen schande want niemand is zijn lichaamsgewicht tijdens de feestdagen de baas… Januari is de eerste maand van het nieuwe jaar en dan zijn ook altijd de rapen gaar… Honderd kilo zegt de weegschaal, jeetje ik baal! Januari wordt de maand van afvallen, en misschien ook nog wel februari en maart, maar ach… dit jaar moeten we vanwege Corona sowieso ons best doen voor de lach! We zitten in lockdown en die zal ook nog wel langer duren, dus wat is het moeilijk om naar al die lekkernij tijdens de reclame op TV te turen…

Gewoon maar laten gaan of gewoon een gezond ontbijt met een banaan? We zitten in de nesten want die Corona blijft ons ook nog wel even doorpesten. Met ons gezond mondje kunnen we vechten tegen ieder ongewenst pondje, dus gezond leven is ook een goed voornemen om te vechten tegen Corona en met het vaccin erbij is dat een goed streven! Wel of niet die spuit? Dat bepaal jij! Het belangrijkste is, Covid-19 moet eruit! Je kijkt in de spiegel en meet je omtrek, over een tijdje is als je nu even doorknokt niets meer tegek! Ieder pondje komt door het mondje is een bekende uitspraak, misschien is het in de met snoep en koek volgepakte kelder nog volop raak! Weggeven of bewaren, ben jij sterk genoeg om je regelmaat hierdoor te bedaren? Dikkere wangetjes en minder kunnen traplopen of eigenlijk liever de lift pakken als je op kantoor bent, zo is het zoals je jezelf niet kent!

Dit is misschien erg moeilijk, maar voor velen zijn die extra kilo ‘s een probleem, en wanneer wordt het nu extreem? Een nieuw jaar is een nieuwe ronde met nieuwe kansen maar voor velen ook de start van een nieuw figuur! Het gaat om dagen, weken, maanden maar dit gebeurt helaas niet binnen een uur… Het gezonde mondje zoekt regelmaat en discipline, en vooral dat laatste vergt oefening en soms een beetje van de medemens! De één kan eten en komt geen kilootje aan, de ander eet een taartje en bam! De weegschaal blijft bij die 100 kilo of meer staan… Bewegen, meer groente eten en water drinken en de cola laten staan, dat is één van de vele mogelijkheden die de wijzer op de weegschaal uiteindelijk minder ver naar boven laat gaan! Tjah, eigen schuld dikke bult is wat men je kan zeggen, maar wees niet bang… Je bent niet de enige en de meesten jagen je als grap een beetje op stang…

Veel succes! Want ik doe ook met je mee 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *