Welkom 2021 met een goede wens!

Beste lezer, 2020 was een jaar dat grotendeels alleen maar in het teken stond van Corona. 2020 leek onschuldig te beginnen met nieuwe ronden, nieuwe kansen maar al gauw werden we geconfronteerd met een vreselijke ziekte of anders gezegd pandemie die de hele wereld veroverde. De zondagavond-persconferentie waarbij werd verteld dat alles dichtging sloeg in als een bom bij een ieder en vanaf dat moment zat heel Nederland, heel Europa en heel de wereld op slot! We moesten binnen blijven en in veel landen mocht je niet eens naar buiten. Tóch mochten wij in Nederland op een verantwoordde anderhalve meter afstand een wandelingetje maken en nog naar de bouwmarkt of andere winkel om onze boodschappen te doen. Dit duurde en uiteindelijk kwam er verlichting in de zomer totdat we uiteindelijk weer bijna alles mochten doen… Ook de landen om ons heen, anders gezegd de wereld om ons heen ontdooide uit de lockdown en even was alles weer bijna als vanouds. Totdat de volgende golf aanbrak…

“Tóch mochten wij in Nederland op een verantwoordde anderhalve meter afstand een wandelingetje maken en nog naar de bouwmarkt of andere winkel”

We hadden al verdriet, we hadden al schade, we hadden al verlies en emotioneel hadden we een behoorlijke klap gehad omdat onze levens stilstonden. We konden weer naar buiten, leuke dingen doen en we konden weer naar ons werk op locatie maar helaas… De volgende golf brak aan en waar we met z ‘n allen bang voor waren werd waarheid… 14 December kondigde onze minister president aan dat Nederland opnieuw op slot ging en we waren weer terug bij af en dit keer heftiger dan eerst! Zélfs alle niet belangrijke winkels en sociale bezigheden moesten dicht voor lange tijd… Geen theater, geen bioscoop, geen sportclub, geen evangelische activiteiten, geen vakantie, en noem nog maar even op… Géén sociale activiteiten de rest van het jaar 2020! Tot half januari gaat alles op slot en mogen we alleen maar ons thuis vermaken en afspreken met twee gasten, wandelen met één gast en voor de rest vooral binnen vermaken in een veilige omgeving! We leven weer binnen in onze comfort zone met de hoop dat we zelf niet besmet worden…

“Géén sociale activiteiten de rest van het jaar 2020! Tot half januari gaat alles op slot en mogen we alleen maar ons thuis vermaken en afspreken met twee gasten”

Lege winkelstraten, donkere en gesloten winkels, theaters en bioscopen. Geen gezelligheid op de terrassen en restaurants zijn verlaten… Het is nét een film en als je iemand tegenkomt dan is de kans groot dat de persoon een mondkapje draagt want die plicht hebben we in openbare plekken behalve buiten op straat! Kerst en oud en nieuw waren anders dan de jaren ervoor, er was niets te doen buitenshuis en oud en nieuw vierden we ook in besloten kring. Er klonk wat vuurwerk, maar ach… Wij Nederlanders zijn toch eigenwijs ookal krijgen we een vuurwerkverbod opgelegd! Het nieuwe jaar 2021 is al een paar dagen begonnen en we wachten erop om ons te kunnen laten inenten met een nieuw vaccin die Corona van de kaart moet vegen. Is het Coronavaccin datgene dat onze lieve heer moet helpen met het genezingsproces van de mensheid of kies je ervoor om je toch niet in te laten enten? Want vertrouwen we het allemaal wel? Krijgen we geen bijwerkingen of zelfs erger? Hoe dan ook, er is een vaccin en deze maand begint ook Nederland eindelijk met vaccineren.

“Vertrouwen we het allemaal wel? Krijgen we geen bijwerkingen of zelfs erger?”

De berenjacht, een moment van klappen voor onze zorg, gebedsavonden live op de radio en niet te vergeten het Malieveld dat in het teken staat van het gebed… We kijken om naar elkaar en ondersteunen elkaar daar waar nodig. We slaan even de armen om elkaar heen om een luisterend oor te zijn met veilige afstand… We bidden misschien wel meer dan ooit tevoren. Gebed klinkt van over de hele wereld, want we zitten in de rats en flink ook! Depressie, eenzaamheid en verdriet, het is wat je bij bijna een ieder ziet… Gelukkig kan het nu alleen maar beter. 2021 is een jaar met kansen, met verlossing en bevrijding, een einde aan de donkere tunnel en een hoofdstuk dichterbij dat we elkaar weer mogen knuffelen, de hand mogen schudden, kussen, en we weer op de eerste evenementen mogen feesten als beesten! De weg terug naar het oude normaal, want dat is wat belangrijk is! Een tijd dat we voor ééns en altijd afscheid mogen nemen van deze vreselijke pandemie die ons hele leven overhoop heeft gegooid.

“De weg terug naar het oude normaal, want dat is wat belangrijk is!”

Genoeg ellendige alinea ‘s, nu gaan we over op positiviteit! Want ik bid, ik blijf bidden en danken, vragen om genezing, en dankbaar zijn voor de dingen die we nog hebben! Laten we ons om heen kijken en bewust zijn dat we elke dag de opkomst van de zon mogen meemaken… Het licht dat uit het donker herrijst, De mooie gloed die over het donker kleurt en uiteindelijk weer mooie blauwe luchten creëert. We mogen elke dag lachen en genieten en steeds dichterbij die verlossing komen naar het oude normaal. Daarom wens ik je veel wijsheid, maar vooral liefde en warmte toe in dit nieuwe jaar! Trouwens, zullen we het oude normaal maar schrappen? In plaats daarvan kunnen we gewoon zeggen ‘normaal’… Gewoon het leven zoals het voor 2020 was en zoals het hoort te zijn. Dat is normaal en niet ‘oud normaal’ want waar ga je je anders aan wennen? Beste lezer, de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en laten we samen afrekenen met Covid-19! Op naar het leven zoals het hoort te zijn, maar natuurlijk ook in gedachten aan de aan Covid overleden mensen…

Laat 2021 een jaar van herstel voor ons allemaal worden! Daarom zeg ik wel:

Een gelukkig 2021!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *