Alleen maar Corona…

Beste lezer, ik weet niet of ik het mag zeggen, maar is het gek als ik een beetje moe word van het Coronanieuws? Als ik de TV aanzet, en het maakt niet eens uit welk programma, dan klinkt minstens tien keer het woord Corona wel… Zet ik de radio aan, dan klinkt Corona en op internet en Social media is het ook Corona… De wereld is stilgevallen maar de wereld is ook in opstand, mensen zijn ziek, mensen sterven, maar gelukkig worden mensen ook weer beter! Het is erg zat allemaal en mijn volste medeleven aan een ieder die hiermee te maken krijgt! Maar gaat de media niet te ver? Worden we niet opgeslokt door deze bak ellende? Gelukkig klinkt in veel muziek Corona nog niet (teveel), maar wie weet wat 2021 gaat brengen wat dat betreft? Films en series kunnen we nog kijken zonder Corona erin maar voor de rest… De wereld ligt op zijn kop, de mensheid staat stil en schuilt!

“De wereld is stilgevallen maar de wereld is ook in opstand”

Angst, boosheid, ontevredenheid, protest en rellen… Mensen zijn boos op Den Haag, boos op de gemeente of boos op de politie en de boa… Mensen zijn het zat en mensen willen weer vrijheid… Begrijpelijk, maar helaas is de grote vijand Covid-19 nog steeds op de loer en pakt wat hij pakken kan! Kerst en oud en nieuw zijn als nooit tevoren! We brengen het door in lockdown met zo min mogelijk mensen en de idioten die toch feestjes gaan organiseren die komen er misschien goed vanaf in gezondheid! De ‘schijt aan de wereld’ mentaliteit die ons de das omdoet en ons langer laat zitten in de penarie en wat dacht je van de bedrijven en horeca? Het niveau van de idioterie die zo nodig moet feesten en de regels aan de laars moet lappen was al laag en zakt alsmaar verder naar beneden… Totdat het niet meer verder kan dan je eigen graf omdat Corona je tóch de das om heeft gedaan! En al die andere gedupeerden die de idioterie heeft aangestoken? Laten we hopen op een goede afloop en genezing!

“De ‘schijt aan de wereld’ mentaliteit die ons de das omdoet en ons langer laat zitten in de penarie”

Vakantie ver weg in het buitenland omdat het zo nodig moet? Je hebt het verdiend na een jaar hard werken? Na zo ‘n bewogen jaar? Hebben wij die in lockdown zitten het niet verdiend dan? Bijna een jaar hebben mensen niet kunnen knuffelen, bijna een jaar geen evenementen, bijna een jaar geen hand aan hand, geen arm om arm, geen EK of WK, geen songfestival, geen opwekking, geen Pinkpop, geen Nijmeegse Vierdaagse, geen kermis, geen vuurwerk, geen champagne met de hele familie, geen kerstmarkt, geen ‘niet corona-proof activiteiten’… We leven al bijna een jaar op anderhalve meter afstand en dat is ongekend voor mensen! Het went niet maar toch moeten we het… We zijn strafbaar als we het niet doen. Een strafblad en boete als we socialer doen als dat mag maar toch moeten we het met z ‘n allen handhaven want er is een gevaar dat Corona heet… Bijna geen dag, geen uur en geen minuut denken we even ‘niet aan Corona’… Het is er en serieus moeten we het nemen ookal balen we als een stekker!

“We leven al bijna een jaar op anderhalve meter afstand en dat is ongekend voor mensen!”

2020 is een jaar van balen, een jaar van inleveren en een jaar van niet lekker in je vel zitten… 2020 is voor sommigen een jaar van rouwen en voor velen een jaar van zorg… Want hoe gaat het met ons werk en hoe gaat het straks allemaal als we in een crisis komen? Hoe zwaar gaan we het krijgen of valt het allemaal nog wel mee? Niemand heeft erom gevraagd maar toch dwarrelt het Coronavirus rond! Niet alleen van lichaam op lichaam maar ook op bijna elk apparaat dat je aanzet om het nieuws te ontvangen of om sociaal te zijn! Sociaal zijn voor zover het nog mag… Nee, 2020 is een jaar om snel te vergeten voor velen, maar gelukkig kent het voor mezelf ook hele mooie momenten! Een jaar dat wél meegaat in mijn archief en later kijken we erop terug van ‘weet je nog van toen?’… Dat jaar dat we bijna niks mochten… Het scheelt, de lucht is wat schoner geworden en waarschijnlijk is de totale uitstoot ook een stuk gedaald… Hoelang houden we het vol? 2020 is een jaar waarin we allemaal behoorlijk op de proef worden gesteld en onze grenzen bereikt zijn!

“Een jaar dat wél meegaat in mijn archief en later kijken we erop terug van ‘weet je nog van toen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *