Kerststukjes voor iedereen!

Beste lezer, we hebben allemaal nog op ons netvlies staan dat onze Minister President aankondigde dat ‘Nederland op slot’ gaat. Een tweede lockdown is een feit en meteen gaan we terug naar de periode die we begin dit jaar hebben gehad in Maart en April. Dat betekent géén kerstmarkt, waarschijnlijk voor veel mensen géén kerstavonddienst en géén andere kerst-activiteiten die je samen met anderen kunt doen. Kerst 2020 wordt net als alle andere bijzondere dagen dit jaar anders dan alle voorgaande jaren in ons leven! Kerst vieren we beperkt en we leven grotendeels binnen. Gelukkig kunnen we binnen nog genoeg doen tijdens de kerst, en dan heb ik het niet alleen over kerstfilms bingewatchen… Kerststukjes staan leuk op tafel en zijn vooral leuk om te geven aan mensen om je heen. Een zelfgemaakte verassing is altijd leuk om te geven en je bent een paar uurtjes zoet.

“Gelukkig kunnen we binnen nog genoeg doen tijdens de kerst, en dan heb ik het niet alleen over kerstfilms bingewatchen…”

Is kerststukjes maken moeilijk? Nee, absoluut niet! Ikzelf heb geen groene vingers zoals ze dat zeggen en toch vind ik zelf dat we iets leuks in elkaar hebben gezet. Haal wat groen, zoek wat leuke decoratie bij elkaar en ga lekker aan de slag! Een beetje hulsblad, iets met rode besjes, spar, misschien een beetje klimop en verder nog wat overig groen is al voldoende om de leukste kerststukjes te maken. Vergeet niet om mos in huis te halen en een kaars die je in je oase kunt steken. De winkels zijn gesloten, maar gelukkig kun je tegenwoordig online shoppen. Als je vandaag nog wat bestelt heb je het met een beetje geluk morgen al in huis want veel webshops zeggen ‘vandaag besteld morgen in huis!’. Het is het proberen nog waard zeg ik zelf! Nu vraag je je misschien af of het wel voor mannen is en niet te kinderachtig? Zeker niet! Ik doe het al jaren en met veel plezier zet ik iets creatiefs in elkaar…

“Nu vraag je je misschien af of het wel voor mannen is en niet te kinderachtig? Zeker niet!”

Je mag met maximaal twee gasten zijn en met kerst drie en het is een leuke activiteit om kerststukjes te maken. Voor weinig geld heb je al materiaal bij elkaar en groen kun je op plekken waar het mag van buiten halen. Vergeet niet om oase te bestellen want je moet je groen en kaars ergens in kunnen prikken! Een tip die ik je meegeef: zet wat gezellige kerstmuziek op als achtergrondsfeer en trakteer jezelf op lekkere warme chocolademelk met slagroom en een beetje kaneel 😉 In deze tijd en vooral nu we in lockdown zitten is het belangrijk om niet té streng te zijn voor onszelf… Naast de wel bekende maaltijden en de bordspelletjes is dit een ideale activiteit die je ook ‘Coronaproof’ kunt doen met als het nodig is anderhalve meter afstand. Of je nu handig bent of twee linker handen hebt, iedereen kan een leuk kerststukje maken! Voordat ik het vergeet… Als je van plan bent om een groot kerststuk te maken vergeet dan niet om sneeuw te bestellen die je eroverheen kunt strooien.

“Naast de wel bekende maaltijden en de bordspelletjes is dit een ideale activiteit die je ook ‘Coronaproof’ kunt doen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *