666, is het nu écht zo verkeerd?

Al lopend door de supermarkt doe ik mijn boodschappen en terwijl ik twee bakken Skyr yoghurt heb en een zak muesli en me later bedacht dat ik ook nog pindasaus nodig had voor bij het eten reken ik netjes af bij de kassa. Op het scherm zag ik ‘6,66’ verschijnen en ik begon te grinniken en zei tegen de kassière ‘dat is een ongeluksgetal!’… Ze lachte ook en ik stak mijn pinpas over de kaartlezer en er werd netjes 6,66 euro afgeschreven van mijn rekening. Maar is 666 nu écht een ongeluksgetal? Daar vertel ik je in dit artikel meer over!

“Op het scherm zag ik ‘6,66’ verschijnen en ik begon te grinniken”

Volgens sommige geleerden is 666 een ongeluksgetal. Het staat voor het getal van het beest. Veel Christenen baden in het jaar 2006 op 6 Juni om de dag te beschermen tegen het kwaad. Die datum werd weergegeven en opgeschreven als 6-6-06. De zesde dag, zesde maand en het jaar 2006, maar blijkbaar vergaten ze dat er nog een nul tussen stond van het jaar 2006… Toch wel een vreemde gedachte om zo ‘n dag in te lassen als gebedsdag speciaal voor het ongeluk om te bidden tegen het beest… 666 wordt ook weleens het getal van de duivel genoemd, dit vind je terug in sommige teksten en vooral in het horrorgenre staat het getal voor een symbolische ‘angstkweker’ tijdens de film!

“666 wordt ook weleens het getal van de duivel genoemd”

In de bijbel kun je informatie vinden over de betekenis van het getal zes honderd en zessenzestig en wel in Openbaring 13 (HTB). Als je nieuwsgierig bent en je wilt het lezen dan raad ik je aan om heel Openbaring 13 te lezen, dan kom je te weten over een beest dat met tien horens en zeven koppen uit de zee komt en op allerlei manieren God zal beledigen, en als dat nog niet alles is komt er vanuit de grond nog een tweede beest… Veel mensen zullen ‘het beest’ of ‘beide beesten’ volgen en op zullen staan kijken van de gruwelijke verschijning! Mijn excuses, dit is zoals het in de bijbel staat in Openbaring 13 (HTB) Dus is het getal 666 een ongeluksgetal? Als je de bijbel openlegt nou en of! Het wordt een enorm gevecht tussen het goed en kwaad…

“Is het getal 666 een ongeluksgetal? Als je de bijbel openlegt nou en of!”

In mijn situatie gaat het enkel om een getalletje, een valuta en zodra ik het pasje over de kaartlezer haal klinkt er gepiep… Betaling succesvol en ik ga met mijn boodschapjes onder de arm weer naar buiten. 6,66 euro kostte het wat ik onder mijn arm droeg en de Skyr was weer heerlijk in combinatie met de muesli! 666 is voor de één een fabeltje, voor de ander een waarschuwing en voor wéér de ander een angst. Ik vond het grappig dat het getal op het beeldscherm stond en met een goed bedoeld en goed ontvangen grapje verliet ik de supermarkt en bedacht ik om eens een artikeltje over dit getal te wagen. Moeten we 666 verwaarlozen? Ik denk dat we niets anders kunnen dan goed te zijn voor jezelf, de mensen om je heen en voor onze schepper!

“In mijn situatie gaat het enkel om een getalletje, een valuta…”

1 reactie

  • Heleen

    Haha, je had ook kunnen vragen aan de kassiere of je een cent meer mocht betalen. In de Opwekkingsbundel ontbreekt nummer 666, wist je dat? Een beetje bijgelovig wel eigenlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *