Adventsster vs Adventkalender

Beste lezer, de kerst zit er weer aan te komen, en dat betekent dat we al druk bezig zijn geweest met het versieren van ons huis. Bij veel mensen staat de kerstboom er, zijn buiten lichtjes opgehangen en zal er her en der een kerstmannetje of een kerststal staan… Maar bij mij mag er ook een ander ding niet ontbreken… Namelijk de Adventsster. Elk jaar komt hij vanaf eerste Advent op tafel te staan en wordt er één kaarsje aangestoken. Elke week gaat er een kaarsje méér aan totdat alle vier kaarsen met kerst branden. Advent begint altijd vier weken voor kerst en de eerste, tweede, derde en vierde Advent beginnen altijd op zondag. Dus vier zondagen om weer een kaarsje extra aan te steken! Ik heb in het verleden een keer een houden ster gekregen met vier kleine houders voor waxinelichtjes, deze ster voorzie ik elk jaar weer van groen en een paar kleine kerstballetjes.

“Advent begint altijd vier weken voor kerst en de eerste, tweede, derde en vierde Advent beginnen altijd op zondag”

Een stukje eigen creativiteit maakt je tafel sfeervol met kerst, en het hoeft helemaal niet veel ruimte te kosten. En daarbij komt, al het groen komt uit mijn eigen tuin! Dus, het kost weinig geld en voor zo ‘n drie euro heb je al honderd waxinelichtjes. Een houten Adventsster is vaak al bij een kringloop te krijgen of online te bestellen, maar ook dat zal niet veel geld kosten. Wees voorzichtig met vuur wil ik je wél meegeven, zorg ervoor dat het groen niet in aanraking komt met de kaarsjes! Dit kan al snel gebeuren! Niet teveel groen, maar wel vullend, en ervoor zorgen dat het groen lager ligt dan de kaarsen is een goede oplossing! Het is mij namelijk al een keer overkomen dat op deze manier een kerststukje in brand vloog en dat is niet geheel zonder risico zoals we met z ‘n allen weten. Dus, veiligheid voor alles! Als je hier rekening mee houdt is de houten Adventsster erg leuk en een ideale kerstversiering / decoratie voor op tafel.

“Een stukje eigen creativiteit maakt je tafel sfeervol met kerst”

Een iets veiliger jaarlijks terugkomend gebeuren is de Advent kalender… Of je nu een kind bent of een volwassene, we verheugen er ons op om vanaf eerste Advent een luikje te mogen openen met een verassing. Elke dag een snoepje of chocolaatje, en bij sommige Advent kalenders zelfs kleine cadeautjes. Erg leuk om aan iemand cadeau te geven! Het zijn geen grote verassingen, maar wie het kleine niet eert is het grote niet weert is een wel bekende Oost Nederlandse uitdrukking! Een klein gebaar kan zoveel betekenen. En wie weet neem je het de rest van je leven mee… De maand December is een maand waarin we de geboorte van Jezus vieren, en een keertje extra snoepen moet kunnen! Wél met mate 😉

“Een klein gebaar kan zoveel betekenen. En wie weet neem je het de rest van je leven mee…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *