Nederland op slot…

Nederland gaat op slot… Voor een tweede keer dauwt Corona ons een fijne periode door de strot! Sinterklaas met z ‘n allen gevierd, kerst en oud en nieuw vieren we in het klein… Twee of drie gasten, we kunnen in elk geval nog een beetje samen zijn, ondanks het gemis, ondanks alle pijn… Rutte sprak hevig, en de demonstranten klonken met hun getrommel en geschreeuw behoorlijk stevig… Het begrip is er, net zoals de pijn. Maar wat als het jouw buren zijn? Jouw vrienden of je familie die het niet meer kunnen navertellen? Wat als je nooit meer voor je grote liefde dat prachtige cadeau kunt bestellen? Wat als je bij de kist moet staan, wát als je ziet dat je door Corona wéér iemand moet laten gaan? Het is niet anders, het is iedereen die door deze zure appel moet happen. Uiteindelijk zijn we in een nieuw jaar diegenen die met z ‘n allen dit rotvirus vertrappen!

Overheid hier, overheid daar, alles is klote, alles is nog langer niet klaar! Ik citeer het maar even, want het gaat inderdaad om jouw leven, maar ook om dat van hun! Dit verander je niet even… Oneerlijk was het misschien, maar nu is het dan eindelijk zover, de boel is dicht en blijft voorlopig dicht! Horeca mét of zonder uitzicht, bioscoop vijf weken lang zonder entertainend gezicht en het theater doet het voorlopig in het donker zonder het menselijk licht… Voor iedereen telt nu hetzelfde! Voor iedereen is het onzeker, voor iedereen telt er nu één ding… Rennen naar die overwinningsbeker, namelijk het overwinnen van Corona! Géén Covid, géén eenzaamheid, géén dichte deuren maar gezelligheid achter open deuren! Wie wil dat nu niet? Het is een ieder die de tranen in elkander ziet… De één praat erover, de ander niet… Eén ding is belangrijk in deze tijden van pijn, en dat is er voor elkaar zijn!

Het is zwaar, en terwijl het buiten regent vraag je je af of er ooit een einde komt aan deze ellende! 2020 is met een dreiging begonnen en helaas bracht deze dreiging een wereldwijde bende… We sluiten dit jaar af en dat is maar goed ook! Maar herinner je je nog dat éne positieve wat er opdook? Die nieuwe kennis, nieuwe liefde of misschien nieuwe baan, laat ondanks de zwaarder wegende negativiteit niet dat kleine mooie pareltje van dit jaar gaan… Bedek het met je beide handen en trotseer het! Kijk samen met dat wat je wél hebt naar het nu en de toekomst! Want of je nu de rijke ambtenaar bent of Jan met de pet… Samen moeten we vechten, niet tegen elkaar maar samen met elkaar, want met zeven miljard mensen maken we de toekomst klaar! Samen zeggen we nee tegen Corona, samen zeggen we ja tegen vrijheid, toekomst en blijheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *