Buiten is het koud, binnen is het warm!

Buiten is het koud, binnen is het warm, de open haard brandt en het getik klinkt tot diep in je hart zo relaxed, zo gezellig… De kerstboom staat met veel blijdschap in de kamer en sfeervol wordt er gezongen op de kerstsong die wordt voorgeleid door de pianist. Stille nacht, Ere zij God, Komt allen te samen, een kleine greep uit het programma van de kerstavond die dit jaar hoogst waarschijnlijk in het teken staat van ‘thuis’… Kerken zijn gesloten, maar weet dat onze HEER, onze schepper overal en altijd je lied en gebed hoort… Het maakt niet uit waar je bent, in welke situatie je zit, de HEER luistert daar waar het voor jou onmogelijk lijkt… Vreugde en verdriet, samen met elkaar in huis of via videobellen, connecties zullen er altijd zijn want wees blij dat het 2020 is en niet 1990… Er is internet, er is telefoon en er is videobellen!

“Kerken zijn gesloten, maar weet dat onze HEER, onze schepper overal en altijd je lied en gebed hoort…”

Dit jaar wordt anders, dit jaar zal in de boeken gaan als een rot jaar. Corona overal om je heen en wat maakte het je verdrietig of alleen… Wat maakte dit jaar het leven saaier dan alle andere jaren, wat hebben we moeten rouwen… Maar de andere kant? De dingen die wél positief waren dit jaar? Een ontmoeting die ‘veroorzaakt werd’ door Corona? Iets positiefs dat Corona aan je gaf? Misschien klinkt het vreselijk dat ik dit zeg, maar ook dát bestaat! Het virus geeft veel ellende en verlies, maar er bestaan ook mooie dingen hierdoor… Ontmoetingen, dichter bij elkaar komen in een slecht huwelijk of juist na gaan denken in de lockdown… Nadenken over je toekomst, je leven, wat wil je wel en wat absoluut niet meer? Kerst 2020, een gebeurtenis waarin we gedenken aan de geboorte van Jezus, eigenlijk net zoals elk jaar, maar dit jaar misschien voor het eerst een écht gebed?

“Het virus geeft veel ellende en verlies, maar er bestaan ook mooie dingen hierdoor…”

Een lesje handen vouwen is niet nodig, dat kunnen we allemaal! Een lesje bidden is niet nodig, want we kunnen toch iedereen wat vragen? Waarom de HEER dan niet? Eén ding moet je leren, en dat is het openstellen van je hart aan de HEER! In misschien zo ‘n klein plekje van licht in je hart kan de HEER je duisternis vervangen voor zijn licht, zijn koninkrijk! Daar waar verdriet en rouw is zal HIJ je troosten. Rol die tranen over je heen, want je staat met de HEER niet alleen, open je hart want dat is zoals de HEER je graag ziet en ookal weet je het even niet… HIJ pakt je hand vast en trekt je door de helse pijnen en teleurstellingen… Hij helpt je de juiste weg verder te bewandelen en uiteindelijk zullen je ogen weer openen in een reële wereld waar liefde bestaat en vergeving door je lichaam bruist! Een vaccin tegen Covid-19, de één wil het en de ander niet… Maar er is nóg een mogelijk genezer, en die heeft géén bijwerkingen, géén mogelijk nare gevolgen, dat is God!

“Een lesje handen vouwen is niet nodig, dat kunnen we allemaal! Een lesje bidden is niet nodig, want we kunnen toch iedereen wat vragen?”

Ik sta stil, bij alle mensen wiens leven door het vreselijke Corona zijn veranderd, misschien voor altijd! Ik sta stil en bid, voor een ieder die door dit vreselijke virus iemand hebben verloren, ik sta stil en bid voor een ieder die hulp zoekt en de weg kwijt is… Ik sta stil om te bidden voor dat iedereen in deze tijd een lichtpuntje mag krijgen, ook tijdens rouw of eenzaamheid… Dat de ster, de lijdende ster naar Bethlehem ook jouw mag beïnvloeden en mag laten kijken naar het wonder, want we hebben een koning onder ons, zo bijzonder! Koning Jezus die op aarde kwam om te genezen uit naam van God, maar ook onze zonden heeft vergeven… Samen sterk in Corona, samen sterk in Corona terwijl we naar boven kijken of naar voren… Misschien denk je bij jezelf, wát een onzin, wát een geklets… Maar als je eens diep in je hart gaat, is het daar dan niet donker en gekwetst? Ik kom je zeggen dat God bestaat, maar ook de Heilige Geest en Jezus, want mijn verhaal zal je vertellen dat mijn leven duister was maar dat ik ben herboren! Wil je het lezen? Klik dan hier!

“Samen sterk in Corona, samen sterk in Corona terwijl we naar boven kijken of naar voren…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *