De zweterige dans…

De dans, jongen, meisje, man en vrouw… Het eerste moment tegen over elkaar op de baan, en zodra de discjockey begint te spelen is het gaan met die banaan! Naar links, naar rechts, naar voren en naar achteren, de sfeer zit er goed in en wat had iedereen ondanks de zenuwen toch een zin… De gezellige avond uit waarbij je je favoriet waarop je verliefd bent weer ziet… Je hart klopt en zodra de discjockey ophoudt met draaien zijn het de voetjes die het gezellig sfeertje stopt… Het wordt stil, en even kijken de stiekem verliefde stelletjes elkaar aan… Wat is er aan de hand? Waarom is het stil op de baan? Even lijkt het gezellig avondje te stoppen, maar niemand heeft in de gaten dat de discjockey een ieder zit te foppen…

De beweging wordt voortgezet, en elke man begeleidt de vrouw richting het ritme van onvergetelijke pret… De glimlach, het romantisch gezag wordt verwekt op een ieder ‘s oog en voor men het in de gaten heeft is het niet de danser, maar de gehele zaal die beeft… De sfeer zit er in, en het feestje is begonnen! Wie had dit durven dromen? Een avond van gezelligheid en een onvergetelijke tijd… Liefde wordt geboren, daar waar eerst de discjockey het leek te verstoren… Dansend, swingend, en uiteindelijk omarmd wordt de avond doorgebracht, en de discjockey die lacht… Het √©ne na het andere zoenende stelletje ontstaat en daarmee begint een lange tijd van pracht… De feestplaat gaat over op de romantische en de romantische gaat over op een gezellig avondje met de voormalig danspartner…

Het is donker bij maanlicht en terwijl de zaal leegloopt kijkt een ieder elkaar nog even in het gezicht… De monden staan op elkaar gericht en een volgende zoen volgt met alle voorzicht! Hand in hand en later omarmd, middenin het maanlicht wordt een knuffel met liefde en warmte verricht… De nieuwigheid maakt het nog wat zweterig, maar dat wordt al gauw vergeten want de nieuwe stelletjes zijn al snel met elkaar vertrouwd… Vele jaren later is er aan een prachtige relatie en huwelijk gebouwd, want zo verliepen vele verhalen van oudere generaties nog langer niet ten einde in dit leven! Ooit was er een tijd waarin we nog gingen dansen en sjansen… Nu denken we daaraan terug met voor sommigen een door ouderdom ontstane kromme rug…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *