Pakjesavond!

Oh wat hoor ik… Trippel trappel trippel trap over de daken en door de straten… Hopelijk houden Sint en pieten rekening met eventuele gladheid want brrr het is koud buiten! De schoorstenen zijn schoongeveegd, de voordeuren worden in de gaten gehouden, want de Sint kan maar zo langskomen met zijn paard en pieten… De spanning loopt op, want zijn we allemaal wel lief geweest dit jaar? Heeft de Sint iets bijzonders voor me of krijg ik misschien toch een roe door de brievenbus? De schoenen waren weer rijk gevuld met snoepgoed en de chocoladeletters spellen mijn naam weer bij elkaar… Een aantal cadeaus heb ik mogen uitpakken, dus blijkbaar viel het stout zijn reuze mee! Pakjesavond is bijna voorbij en de ‘goed Heilig man’ vertrekt dan met zijn pakjesboot 12 en zijn pieten naar Spanje. Het lekker warme Spanje!

Hopelijk met voldoende kolen voor de boot, genoeg wortels voor het paard en niet te vergeten, álle pieten die mee waren gekomen naar Nederland… Dát was weer een periode, eentje met veel bewogenheid vanwege Corona, maar toch geslaagd! Sint en pieten hebben ook met anderhalve meter afstand de kinderen weer kunnen verwennen in ons koude kikkerlandje… De Sint zal nét de kerstman niet hebben gepasseerd, want deze doet ook bijna al zijn intrede. Veel huizen zijn al versierd met verlichting en kerstbomen. Je zou denken, trippel trappel trippel trap en glijden met de slee van Santaclause en zijn reeën… Een andere wereld, een andere gewoonte, Sinterkerst is begonnen in December en Oud en nieuw zal het afsluiten waarmee we daarna weer het ‘normale leven’ kunnen oppakken in Januari! Een nieuw jaar met nieuwe ronden en nieuwe kansen…

Een nieuw 2021, een jaar met ‘wat gaat er allemaal gebeuren?’… Wéér een jaar van mijn leven, wéér een jaar verder richting wát eigenlijk?! Einde Corona? Einde gedeeltelijke lockdown? We zitten allemaal met onze handen in het haar terwijl de kinderen heerlijk spelen met hun nieuwe cadeaus gekregen van Sint en de kerstman! Geen zorgen maken terwijl we in ons achterhoofd hopen… Hopen dat we geen Corona krijgen! Hopen dat niet onze dierbaren ziek worden… Het is een bewogen jaar, dat 2020 en 2021, dat zal waarschijnlijk nét zo verlopen! Sint en pieten hebben hun pakjesboot zojuist gestart om precies om twaalf uur vannacht weg te varen vanuit de ‘geheime haven’ op weg naar hun thuisland Spanje. Dát was het dan weer, Sinterklaas… Tot volgend jaar! Breng je dan vooral goede gezondheid mee? Sint en pieten… Bedankt voor jullie leuke cadeaus en heerlijke lekkernij!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *