Het wordt weer de maand van…

Beste lezer, het is December en dat betekent dat de feestdagen eraan komen. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw staan voor de deur en het grootste deel van de mensen is al druk bezig met voorbereidingen zoals eten inslaan, kerstversiering ophangen en neerzetten en vooral dit jaar zijn veel mensen al vroeg begonnen met het optuigen van de kerstboom. Over een paar dagen begint de eerste bekende aftellijst, namelijk de Top 4000 van radiozender Radio 10. Veel radio en TV zenders maken in deze maand hun favoriete lijstje met muzieknummers op een rij met daarbij de mooiste, grappigste en soms ook verdrietige verhalen. Wat betekent dat nummer voor jou als je het luistert? Wordt het een lach op je gezicht of toch een traan? De top 4000 begint aanstaande vrijdag en zal tot de kerst duren. Dus 4000 van jouw favoriete nummers van alle genres op je radio bij Radio 10.

“Wordt het een lach op je gezicht of toch een traan?”

Mijn meest favoriete hitlijst is de Top 2000 van NPO Radio 2. Elk jaar breng ik dan ook mijn stem uit, en wat dat dit jaar wordt daar ga ik nog even over nadenken. Persoonlijk vind ik het leuk dat bijna alle genres muziek in deze periode worden gedraaid mét soms alle verhalen van de luisteraars die erbij horen. Dus een stukje muziek en een verhaal vult de radio in de periode tussen kerst en oud en nieuw… 2000 muzieknummers, en ookal weet je dat al jaren dezelfde nummer 1 hit op 1 staat op de lijst maakt het de sensatie toch groot. Is het Queen of Danny Vera, Madonna of The Beatles? Het maakt niet uit, want ze zijn allemaal even mooi! De radio straalt weer, want of je nu jong bent, jongvolwassen, senior of hoog bejaard… Voor iedereen is er wat leuks te beluisteren! Zelf ben ik jaren geleden aan het luisteren gekomen naar de Top 2000 omdat anderen het erover hadden en het me aanraadden…

“De radio straalt weer, want of je nu jong bent, jongvolwassen, senior of hoog bejaard… Voor iedereen is er wat leuks te beluisteren!”

“De radio, het is de communicatie van mens en instrument. De boodschap klinkt glashelder of met luid gekraak, dus al met al raak je snel gewend. De artiest wordt elk jaar weer beloond met gehoor want je moet wat over hebben voor het luisterend oor! Hard of zacht, emotioneel of een zachte streel, je hart gaat sneller kloppen of juist langzamer…

Want, wat vind jij aantrekkelijk zodat je niet met dansen kunt stoppen? De boodschap is duidelijk, want wordt het erop of eronder? Krijgen we mooi weer of de donder? Sneeuw of groen, we weten dankzij de radio wat we van tevoren moeten doen! De radio klinkt als boodschap of verhaal… Of het nu gaat om muziek of reclame, voor de één is het leuk, voor de ander is het meuk! 

Het aftellen kan beginnen, want de decemberpret staat al binnen! Top 2000 of Top 4000… Het maakt allemaal niet uit! Iedereen doet zijn best, en het geluid gaat van noord naar zuid, van oost naar west! Wie mag het weten, hoe de nummer één dit jaar mag heten? Wordt het stil op de bank luisteren of op je werk terwijl je zit te zweten? Al met al, de radio is er voor iedereen, en omdat hij zo aanwezig is, sta je ook nooit helemaal alleen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *