Sinterklaas kapoentje!

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank U Sinterklaasje… Het is weer bijna Sinterklaasavond, de kinderen zijn weer op gezonde spanning, want wat krijgen ze voor cadeautjes dit jaar? Omringd door pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas en uiteindelijk vijf kilo meer op de weegschaal is dit misschien wel één van de leukste periode van een kinderlijk jaar. Het sinterklaasjournaal kaapt even de TV weg voor de aller jongste en de Sint doet met zijn pieten zijn best om op tijd iedereen weer te voorzien van prachtige cadeaus. Sinterklaas, de pieten en het paard zijn nog langer niet moe, hoe oud de Sint ook al is… Deze week is de week van vijf december en opa ‘s, oma ‘s, broers en zussen zitten op sinterklaasavond bij elkaar met de papa ‘s en mama ‘s! De TV staat misschien aan en opeens wordt er keihard op de deur gebonkt met wat voetstappen duidelijk hoorbaar…

“Omringd door pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas en uiteindelijk vijf kilo meer op de weegschaal is dit misschien wel één van de leukste periode van een kinderlijk jaar”

De kinderen hollen naar de voordeur en trekken deze open. De schrik zit er bij de volwassenen nog even in, want even leek het alsof de ruit eruit zou worden geklopt door de pieten… Ze zijn nu eenmaal enthousiast om de kinderen te verrassen! Eén of twee wasmanden vol met cadeaus… Wauw, wat glunderen de ogen van de kids! De wasmanden worden op een centrale plek in de woonkamer gezet bij de warme openhaard of kachel en het heerlijk avondje begint. De namen staan op de cadeaus geschreven en voor de volwassenen onder ons is er een gedicht… Wat hebben we dit jaar weer uitgespookt, wat heeft de Sint dit jaar in zijn grote boek staan? De Sint is altijd ouderwets blijven schrijven in zijn boek, dus geen laptop, geen tablet, geen telefoon om alle goede en slechte dingen van de mensen in op te slaan… Gewoon dat oude bekende boek van Sinterklaas waar de één gevreesd naar kijkt en de ander met een glimlach…

“De namen staan op de cadeaus geschreven en voor de volwassenen onder ons is er een gedicht…”

Pa deelt de cadeaus uit, en vaak, hoe toevallig wil je het hebben, ligt een cadeau voor de jongste bovenin de wasmand. Dolenthousiast wordt het cadeau uitgepakt, en het papier ligt ergens achter in de kamer… Speelgoed of snoep is wat er volgt! Een boekje of een spelletje. Dolenthousiast pakt iedereen de cadeaus uit, en de kinderen waren al wat verwend doordat ze afgelopen weken de schoen hebben mogen zetten, maar nu met déze cadeaus is het feest helemaal compleet! Sint Nicolaas heeft weer goede daden verricht en ook de pieten zijn weer goed bezig geweest. De volle maan schijnt over de bomen en de daken van de huizen, en terwijl Sint en pieten over de daken en straten gaan schitteren de cadeaus nog even voordat ze bij de voordeur worden achtergelaten of door de schoorsteen gaan. Dus, hoe meer gerommel in de schoorsteen, hoe meer cadeaus en hoe liever iedereen is geweest!

“Speelgoed of snoep is wat er volgt! Een boekje of een spelletje. Dolenthousiast pakt iedereen de cadeaus uit, en de kinderen waren al wat verwend doordat ze afgelopen weken de schoen hebben mogen zetten”

Liedjes zingen, zoals Sinterklaas kapoentje, zie de maan schijnt door de bomen en wie klopt daar kinderen, dát is natuurlijk waar de stemmen van de kids weer op zijn voorbereid. Want, hoe dankbaar kun je zijn in deze tijd, waarbij één persoon met zijn knechten zó gul is om kinderen cadeaus te geven en lekkernij. Natuurlijk worden volwassenen ook niet vergeten, maar een volwassene die met de baard in de keel zingt, dat kan niet iedereen! Het paard moet natuurlijk niet bang worden van vals gezang… Maar nu is de buit binnen, zowel kinderen als volwassenen hebben hun cadeaus en lekkernij en nu gaat de tijd door! De tijd naar kerst en oud en nieuw… De tijd die doortikt naar een nieuw jaar, een jaar met nieuwe dingen, nieuwe ronden en nieuwe kansen… Een jaar met nieuwe cadeaus en een voornemen om weer, zoals elk jaar, af te vallen wat je in de decembermaand teveel hebt gegeten… En de kinderen, zij vinden het best om de pap een keer te laten staan! Fijne Sinterklaasavond, en laten we hopen op gezelligheid en leuke cadeaus!

“De tijd die doortikt naar een nieuw jaar, een jaar met nieuwe dingen, nieuwe ronden en nieuwe kansen…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *