Het is stil, de wereld heeft zorgen!

Een online gebed…

Het is stil, de wereld is klaar met zijn dagelijkse werk… Het lief en leed van de dag kan eindelijk rusten terwijl de zon ondergaat. De drukke orde van de dag gaat over op alleen of samen. Eten wordt gekookt of gehaald, een kaars wordt na de tijd aangestoken en dan is het tijd voor rust! Eventjes het leven van niet werken, geen stress, geen deadline en geen controles… Het is nu aan jullie of jou! Waar heb je zin in of wordt het luieren op de bank? Filmpje, serie of toch maar muziek… Ga ja naar buiten genieten van de frisse lucht?

Het is avond en buiten is het rustig… Toch wordt er gebeden, want we hebben zorgen… Ernstige zorgen! “Heer, alstublieft laat Corona verdwijnen… Heer, alstublieft laat de wereld weer vrij worden, laat de wereld weer genezen! Heer, bescherm ons tegen de verbittering door het kwade, geef ons uw Heilige geest en laat ons weer bloeien… De wereld is moe, want wat moet er toch een hoop gedaan worden om het hoofd boven water te houden! Heer, u bent bij ons, U kunt oneindig spreken… Heer, U bent groot, U bent machtig… U heeft deze aarde gemaakt, U heeft de mensheid gemaakt… Heer, wanneer grijpt u in?!

Leed, ziekte en moord om ons heen, vooral als we de televisie aanzetten en het nieuws bekijken zien we de steeds meer opkomende verdoemenis van onze prachtige wereld. Ver weg, maar ook om de hoek zien we het geweld toenemen… Waar moet het heen? Wat moet er van onze kinderen terecht komen? Enkele van deze vraagstukken komen weleens op me af! De wereld ligt plat want er is een pandemie… Alles en iedereen loopt met mondkapjes rond en alleen thuis, binnen op de vertrouwde plek is ie af… Dan zien we weer éven de uitdrukking van mensen, de emotie, de lach… De lach die steeds magerder oogt want wat is er in de wereld nog te lachen zou je denken met al die ellende van Covid?

Heer, Angst is wat begint te overheersen, de angst om zelf het virus op te lopen of om onder te gaan aan de crisis… Angst om te verliezen, angst om financieel onzekerheid te krijgen… Want heer, de wereld staat op zijn kop! Zo straks is het december, een feestmaand, maar ook een maand van nog steeds rouw en verlies… Deze maand december van 2020 wordt een Coronaproof maand, net zoals bijna alle andere maanden van dit jaar! Heer, laat 2021 een ander jaar zijn… Een jaar met overwinning, een jaar met afrekening, een jaar met terugkerende vrijheid! Alstublieft, laat de wereld weer bloeien! Laat ons weer ontdooien…

Amen!”

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *