Jaja, Black Friday… Ik weet het wel!

Beste lezer, ook jij zal vast lid zijn van de nieuwsbrief of online folder van de wel bekende online shops. De deals zullen je wel om de oren vliegen want Black Friday zit er weer aan te komen en wel op 27 November! Of je nu bij de bushalte staat te wachten of er langs fietst of op je smartphone het wel bekende envelopje bovenaan in je scherm ziet met een nieuw e-mail bericht… Als het aan hun ligt dan trekken ze je portemonnee leeg met hun aanbiedingen! 20%, 40% of misschien zelfs wel 70%, we zouden toch haast beginnen te kwijlen bij het idee als je iets eigenlijk al heel lang in gedachten hebt en door deze aanbiedingen het tijd vindt om het te gaan kopen. Zouden we juist nu in deze al moeilijke tijd vanwege Covid-19 niet de economie moeten helpen? Daar zit bij sommige dingen een puntje, bijvoorbeeld bij de horeca die momenteel druk met afhaal services bezig is, alhoewel ik me afvraag of je daar Black Friday aanbiedingen hebt…

“Als het aan hun ligt dan trekken ze je portemonnee leeg met hun aanbiedingen!”

Het zijn de wel bekende kleding, witgoed en electra zaken die stunten met prijzen!!! Zeventig procent korting op een super vette smartphone maar wel een duur abonnement! Ach, voor 49 euro per maand kan men toch lekker van die tegekke nieuwe smartphone genieten met extra veel geheugen en een super vette fotocamera. Nog even een gevalletje UHD / 4K, misschien wel 8K filmen en het feest is compleet! Maar even serieus… Was dat nu écht wel zo ‘n Black Friday aanbieding? Tegekke nieuwe smartphone voor 150 euro, maar daarna elke maand 49 euro dokken? Hoe je het went of keert, ze verdienen er écht wel aan die grote handelaren! Tóch wil ik niet alles bekritiseren… Want er zijn heus goede Black Friday aanbiedingen als je de voorwaarden maar goed leest. Een uit Amerika aan komen waaien ‘ding’ is al enige jaren nu ook in Nederland een hot item!

“Was dat nu écht wel zo ‘n Black Friday aanbieding?”

Het is in Philadelphia allemaal begonnen, want in de Amerikaanse stad werd deze dag benoemd door de politie omdat het dan de dag na thanksgiving is. Door de vele inkopen, dus drukte is op deze dag begonnen met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Nu wordt in ons land, zo ‘n zeventig jaar later de Black Friday gebruikt om ‘extra goedkoop’ inkopen te kunnen doen voor sinterklaas en kerst. Dus, ben je al in de kerststemming en heb je zin om inkopen te doen? Wacht tot die beruchte 27ste November en ga op pad om die aanbiedingen te pakken! Trouwens, er zijn nu al veel winkels of online shops die stunten met prijzen! De Black Friday vrijdag wordt steeds meer beschouwd als een week of misschien wel langer… Waarschijnlijk zal vanaf Black Friday de kerst binnen- en buitenverlichting flink toenemen elk jaar, want wij Nederlanders zijn toch van die opgevoede koopjesjagers?

“Dus, ben je al in de kerststemming en heb je zin om inkopen te doen? Wacht tot die beruchte 27ste November”

Ikzelf koop elk jaar wel weer één of meerdere huisjes voor mijn kerstdorpje onder de boom, maar ik ben nu écht niet het type die daarvoor speciaal op Black Friday de deur uitgaat. Dat geldt ook voor andere spullen uiteraard! Ik houd aanbiedingen in de gaten als ik wat nodig heb maar als er geen aanbiedingen zijn haal ik het ook wel! Ik ben niet zo ‘n winkeltype die graag erop uit gaat en in alle winkels rondneust als ik eigenlijk niets nodig heb. Dat is voor een deel ook wel man-eigen denk ik… Hoe dan ook, deals volgen na deals, en op is op! Hamsteren is een bekende reclame van een supermarkt maar als het straks 27 November is kunnen we zeggen voor die éne dag ‘vrijdag is hamsterdag’!

“Hoe dan ook, deals volgen na deals, en op is op!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *