Het zonnetje op je bol

Het zonnetje schijnt, en dat is in de herfst erg zeldzaam… Wanneer zal de regen weer gaan overheersen terwijl het druppels slaat op je raam? Het zonnetje schijnt op je bol en terwijl het dat doet trekt de natuurlijke vitamine door je lichaam… Terwijl je aan tafel zit met die lekkere banketstol geniet je heerlijk van het banket en de rest van de natuur, maar voor je het weet is het weer voorbij dat middaguur… Het leven gaat soms langzaam, maar meestal snel, gelukkig maar dat er niet altijd sprake is van de ‘verwachting dat je moet functioneren als een machine‘- hel… Dat laatste is een lang woord, maar zolang het klopt en rijmt blijft het correcte van de spelling netjes aan boord… Het zonnetje maakt plaats voor wolken, want er is zich wat aan het voorbereiden, zullen de buien zich nu verder gaan verspreiden?

Het weer is net het leven, want de éne keer lijkt het als regen en de andere keer als zonneschijn… Een wisseling tussen geluk en soms pijn! De lach gaat over in de traan en voor je het weet zullen tranen weer in droogte opgaan… Het zonnetje in je bol, wat brengt het voor energie, wat maakt je zo fit? Wat maakt je hart sneller aan het kloppen? Is het meer hoop of gewoon de natuur die veel te geven heeft in zijn verloop… Of beide? Het zonnetje komt weer tevoorschijn, maar wat is dat voor gein? Er komen donkere wolken en voor je het weet begint het te gieten… Keihard maar ach… Het hoort bij de tijd van het jaar waarin we het buiten zijn voor even verlieten… Niet nat worden, wel lekker warm voor de kachel en ondertussen met een lekkere beker chocomelk met slagroom… Oh wat een heerlijk uitgekomen droom!

Het is herfst, en November is al even in ons leven… We genieten van de heerlijke soep of stamppot, en als toetje is het toch lekker dat ijs of yoghurt met die slagroomdot! Voor de calorieën is het erg goed, maar in de lente moet het er altijd weer af met veel spoed… Wat helpt dan het zonnetje op je bol dat je energie geeft en vreugde zodra de weegschaal weer het gewenste resultaat geeft… Nu is het herfst, nu is het even wat moeilijker, maar kijk eens om je heen… Je bent niet alleen! Openhaard wat sta je toch weer lekker aan met je brandhout, heerlijk warm en knetterig, dat is toch absoluut niet fout! Zonnetje, wat een pret om je te hebben en als je er niet bent dan zeg ik gewoon ‘tot de volgende keer’… Want jou respecteer ik met al mijn eer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *