Alleen maar ellende! Lijkt het wel…

Beste lezer, ik ben vast niet de enige die opvalt dat het nieuws vandaag de dag bijna alleen maar ellendig is. Te beginnen met Corona waar veel rouw is, veel zorgen en veel verdriet. De ziekte die de hele wereld platlegt en niet alleen voor problemen zorgt qua gezondheid bij de mensen maar ook voor bijvoorbeeld sociale problemen. Waar kunnen we nu in deze tijd van ‘bijna lockdown’ nog naartoe? Alles is gesloten en we zijn bijna allemaal voorzichtig want we willen niemand besmetten en natuurlijk willen we zelf ook niet besmet worden. Het Covid-19 virus is er en het blijft nog wel even. De nieuwsberichten over de hele wereld, in het hele land, regionaal en lokaal zal Covid-19 inhoud bevatten. Wat gaat er nog afgelast worden en wat gaan de feestdagen dit jaar brengen? Gaan we sinterklaas, kerst en oud en nieuw vanachter een beeldscherm doorbrengen of komen we tóch weer bij elkaar?

“De ziekte die de hele wereld platlegt en niet alleen voor problemen zorgt qua gezondheid bij de mensen maar ook voor bijvoorbeeld sociale problemen”

Toename van eenzaamheid, iets dat bij veel mensen een probleem wordt. Vooral singles en ouderen zullen er ernstig last van hebben. Binnenblijven maar want de wekelijkse club, de vereniging, de sportclub, het theater of de bioscoop is gesloten, nét zoals de kroeg, café of andere uitgaansgelegenheden! Kerken die alleen nog maar streamen en ook de Christelijke activiteiten liggen stil… Ofwel, we liggen allemaal stil en als we dan de televisie of radio aanzetten of het internet opgaan dan krijgen we nog steeds met Corona te maken, want het is nu eenmaal het nieuws van de dag, anders gezegd, het gevaar van de dag! Wanneer houdt het op? Wanneer krijgen we ons normale leven weer terug? We vragen het ons allemaal af! Een andere zorg is de vraag of we Corona goed doorkomen, de hoop dat we niet ziek worden en de hoop dat mensen om ons heen niet ziek worden… Laten we hopen, hopen op genezing en uitroeiing van dit vreselijke virus!

“Wanneer houdt het op? Wanneer krijgen we ons normale leven weer terug?”

De presidentsverkiezingen waren de afgelopen weken, eigenlijk al afgelopen maanden al het onderwerp van de dag, maar eindelijk is de uitslag er dan… Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde staten en Trump mag vertrekken! Eerst nog een paar rechtszaken als het aan Trump ligt… Vele protesten tegen Trump of tegen Biden, velen die angst hebben voor corruptie van deze hoge heren of de totaal andere manier van besturen! Veel mensen die het oneens zijn met de mening van de machthebbenden… Corruptie lijkt steeds meer de normaalste zaak te worden. Hoe groter de crisis, hoe hoger de macht bij sommigen lijkt het wel… “Hoe pakken we Corona aan?” daar begint het al bij en de daarop volgende economische crisis? Wie is de sterkste en waar gaan we het geld vandaan halen? Erg bij doorgedacht misschien, misschien zelfs wel muggenziften, maar toch is het in het verleden ook zo gegaan kunnen we met z ‘n allen herinneren.

 “Hoe groter de crisis, hoe hoger de macht bij sommigen lijkt het wel…”

Ondanks alle ellende in de media, onder ons, moeten we toch proberen om positief te blijven. Laten we meer naar elkaar omkijken, dat is ook wat onze minister president Rutte tijdens zijn laatste grote persconferentie zei… Depressiviteit loopt op maar ook de eenzaamheid onder mensen die alleen zijn begint steeds verder op te borrelen. We hebben de mogelijkheden, we kunnen met al onze mobiele apparaten iemand al, ookal is het dan ook voor even, een hart onder de riem steken om gewoon even naar iemand om te kijken. We zitten tegenwoordig allemaal op Facebook, Instagram of andere social media en elke dag kijken we er misschien wel tientallen keren op! Dus wanneer pak jij het berichticoontje op?! Samen krijgen we Corona onder controle is de wel bekende slogan die de overheid in de wereld heeft gebracht… Laten we ook op deze manier naar elkaar omkijken en het inderdaad ook op deze manier onder controle te houden.

“We zitten tegenwoordig allemaal op Facebook, Instagram of andere social media en elke dag kijken we er misschien wel tientallen keren op! Dus wanneer pak jij het berichticoontje op?!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *