Niet mokken, lekker wokken!

Niet mokken, want de wereld is al zo negatief de laatste tijd! Corona, de ontevredenheid rondom de uitslag in Amerika, ookal is dat momenteel nog niet duidelijk… Maar natuurlijk hebben we zéker ook de goede dingen! Lekker wokken met broccoli, twee soorten ui, champignons, bonen en gesneden kipfilet. Die kipfilet heb ik gewoon aangebraden maar zowel wok als braadpan is voorzien van zonnebloemolie! Af en toe even doorroeren en terwijl ik dit doe krijg ik steeds meer trek… Af en toe een stukje kipfilet opeten omdat dit al zo goed als gaar is en vervolgens doe ik alle blokjes bij in de wokpan want dat maakt het helemaal compleet! Is een halve kilo aan kipfiletblokjes niet een beetje teveel misschien? Geen idee, maar ik ben nu eenmaal een vleeseter en ik moet wel vlees proeven 😉

“Af en toe een stukje kipfilet opeten omdat dit al zo goed als gaar is en vervolgens doe ik alle blokjes bij in de wokpan want dat maakt het helemaal compleet!”

Op de achtergrond staat de TV aan, en zélfs de Nederlandse TV is veel met de Amerikaanse verkiezingen bezig. Via videobellen worden mensen benaderd en de één glundert naar Trump waarbij de ander hoopt dat het Biden gaat worden! Dat moeten we dus nog even afwachten… Ondertussen al het eten opgeschept en een restant voor de volgende dag in een bakje gedaan, want ik gooi nu eenmaal geen eten weg! Eenmaal tijdens het eten hoor ik dat het éven weer sinds lange tijd iets anders is dan alleen maar Corona. De talkshows, de andere programma ‘s die ik voorbij zap staan in het teken van Amerika… Toch begin ik te merken dat ik begin ‘in te kakken’ want dat eeuwige gebabbel over Trump en Biden begint toch wel saai te worden op een gegeven moment… Dit duurt namelijk al dagen!

“Eenmaal tijdens het eten hoor ik dat het éven weer sinds lange tijd iets anders is dan alleen maar Corona”

Terwijl ik mijn gezonde maaltijd, nouja op die halve kilo na dan, lekker oppeuzel zie ik dat het al donker is buiten, de wintertijd is al ruim een week aan de gang en de sterren staan helder aan de lucht, nét zoals de maan… Stilte voor de storm?! De storm die ik even als voorbeeld noem voor de uitslag in Amerika? Wat gaat het met onze wereldeconomie worden? Wie wordt onze ‘wereldleider’? Zelf denk ik dat er maar één nodig is en dat is onze schepper! Jawel inderdaad, ik kijk hier met mijn Christelijke instelling naar en je hoeft ook nog niet te stemmen ook! Wereldleider… juist jah. God is onze schepper, hij weet voor ons allemaal wat goed voor ons is, en de geldwolven of de grote kinderen die zo nodig president willen worden of blijven? Zal die warme zetel in het witte huis altijd even warm aanvoelen?

“Jawel inderdaad, ik kijk hier met mijn Christelijke instelling naar en je hoeft ook nog niet te stemmen ook!”

De kritiek van de Russen, de Chinezen, de Koreanen, of de Nederlanders… Of hun eigen volk? Iedereen heeft wel wat te mekkeren! Zelf vind ik het geluid van een stel mekkerende schapen in een weiland prettiger dan het gemekker door het eeuwig ontevreden en jaloerse geklaag! Ben ik het eens met de president is misschien nu je vraag… Nee, ik ben het langer niet met alles eens! En wie nu mijn favoriet is, en daarmee bedoel ik Trump of Biden… Geen idee! Het lijkt wel één pot nat daar in de VS… Protesten kleuren blauw of rood, net zoals dezelfde kleuren van de republikeinen en de democraten. Terwijl ik mijn bordje leeg heb denk ik nu bij mezelf ‘zo dat was weer een lekker gezonde maaltijd!’ Nouja bijna dan! De TV van het moment is stukken ongezonder, dat garandeer ik je met al het VS gedoe! De strijd is nog langer niet uitgespeeld en zowel Trump als Biden komen steeds dichter bij elkaar…

“Zelf vind ik het geluid van een stel mekkerende schapen in een weiland prettiger dan het gemekker door het eeuwig ontevreden en jaloerse geklaag!”

Republikein en Democraat zullen elkaar uiteindelijk in de ogen, diep in de ogen aankijken… Ze zouden bijna elkaar ‘s gedachte kunnen lezen! Een hand met veel moeite om de winnaar succes te wensen? Nee natuurlijk niet! Want er is ook nog Corona… Dus misschien een zogenoemde boks? Misschien wel helemaal niets, want verliezen kan voor sommigen behoorlijk pijn doen en het zal diep in het hart van het grote kind steken! Tjah… New York heeft nog wel plaats voor Donald, want daar staat nog een groot gebouw van hem, niet?! Dit klinkt wel erg voorbarig, want de uitslag is nog steeds niet bekend… Misschien is het ook wel Biden die weer mag vertrekken! Terug naar zijn oude leven, terug naar zijn oude gewoonten en terug naar zijn ‘mens zijn’… Er is één winnaar, en nu eenmaal één verliezer! En ik, ik geniet nog de hele avond na van mijn gezond, bijna gezonde maaltijd uit de wok!

“Er is één winnaar, en nu eenmaal één verliezer!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *