Halloween, is het écht zo onschuldig?

Beste lezer, gisteravond was het weer Halloween. Dat betekende griezelen en in de buurt rondgaan om snoep te halen. Samen horrorfilms kijken en je huis versieren in horror of griezelstijl begint ook in Nederland steeds meer een gewoonte te worden. Van oorsprong is Halloween een feest ontstaan in Groot Brittannië door de Kelten. Ik heb het wel over een feest, want tegenwoordig wordt het door de meesten gevierd als feest maar oorspronkelijk is Halloween bedacht om geesten weg te jagen. Men dacht dat door zich te vermommen met bijvoorbeeld een masker de geest van een pas overledene niet in kon treden in het lichaam van een nog levende. Een bizarre gedachte eigenlijk! Nu lijken we het leuk te vinden om de griezeltochten en spoken naar ons toe te jagen, want zijn we er ons wel van bewust wat we nu écht aan het doen zijn?

“Men dacht dat door zich te vermommen met bijvoorbeeld een masker de geest van een pas overledene niet in kon treden in het lichaam van een nog levende”

De wel bekende pompoen met een kaarsje of lichtje erin dient oorspronkelijk als lantaarn om kwade geesten buiten de deur te houden, maar wist je dat er een God is die ons overal beschermt? De schepper van de wereld, onze schepper! Niemand heeft pompoenen of wat dan ook nodig om kwade geesten buiten de deur te houden, want als je God toelaat in je hart, zijn Heilige Geest dan heb je die andere vorm van bescherming niet nodig! Het Halloweenfeest heeft een duister verleden, want als je gaat zoeken op internet dan kom je erachter dat ene Stingy Jack ooit ruzie kreeg met de duivel en ook niets met God had. Dit betekent dat hij niet welkom zou zijn in de hemel en niet in de hel… Men vertelt dat Jack nog steeds rondzwerft in het donker tussen de hemel en de hel. Daarom is ook de pompoen vaak uitgehold om onder andere deze Jack weg te houden van huis!

“Het Halloweenfeest heeft een duister verleden, want als je gaat zoeken op internet dan kom je erachter dat ene Stingy Jack ooit ruzie kreeg met de duivel en ook niets met God had”

Veel mensen vieren elk jaar een feest met als oorsprong een vreselijke legende. Erg leuk en spannend om te griezelen en mensen de stuipen op het lijf te jagen, maar is het allemaal niet heel link? Horrorfilms zijn tijdens Halloween altijd in overvloed te vinden op TV. De meest verschrikkelijke scenes komen voorbij en je ziet dat mensen zelfs proberen om het kwade op te roepen door bijvoorbeeld een Ouija-board. Nou, lekkere vermaak als je je zou bedenken dat het ook écht kan gebeuren! God bestaat, Satan dus ook… Als je God in je hart toelaat zal je veel moois beleven, maar helaas kun je Satan ook toelaten in je leven of huis door zulke activiteiten te gaan doen! Want wat als je opeens een nare ervaring meemaakt met laat ik het zeggen bovennatuurlijke krachten die niet positief zijn? Zoals je dat in de horrorfilms weleens ziet?! Wat als deze negativiteit je leven gaat beïnvloeden en veel mooie dingen kapotmaakt?

“Als je God in je hart toelaat zal je veel moois beleven, maar helaas kun je Satan ook toelaten in je leven…”

Misschien vind je dit als lezer allemaal erg overdreven, maar waarom zou je een feest vieren waarbij dood nog meer wordt benadrukt dan leven? Vier het leven en niet de dood zou ik je willen meegeven in dit artikel, in deze column! Ga geen angstcultuur creëren en begin vooral niet bij het bang maken van kinderen! Geweldig om een horrorfilm te maken waarbij een idioot met een groot mes ontsnapt uit een gesticht en vervolgens veel mensen gaat vermoorden. Helaas gebeurt dit ook in het echt, daar waren we deze week nog weer extra op geattendeerd met de vreselijke aanslag in Frankrijk. Waarom moet een film een reeks gruwelijke moorden laten zien om mensen hiermee te entertainen? Waarom een spookhuis ingericht met horror om angst te creëren? Vier het leven! Vier het samen zijn met elkaar op een positieve en verantwoorde manier! Ga samen het avontuur aan en laat God in je hart leven… Want hij zal je niet bang maken!

“Vier het samen zijn met elkaar op een positieve en verantwoorde manier!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *