Een nieuwe hobby is geboren!

Beste lezer, al een tijdje ben ik geregeld met mijn spiegelreflexcamera op pad om natuur en cultuur vast te leggen. Want, zeg nu zelf, de wereld is zó mooi en zo gedetailleerd dat elke seconde bijzonder is… Een paar maanden geleden heb ik mijn spiegelreflex dan eindelijk besteld en deze kwam ‘s avonds al binnen. Natuurlijk kost het wat maar voor je hobby mag je heus weleens wat over hebben. Beelden vastleggen en vervolgens ook delen, dat is wat ik wilde doen en sinds een paar weken is ook de nieuwe website ‘Bas fotografeert’ online. Via www.basfotografeert.nl vindt je mijn online fotoalbum waar je de foto ‘s kunt bekijken. Wel moet ik je zeggen dat ik nog een beginner ben, en om meer ervaring op te doen wil ik binnenkort ook een cursus gaan volgen.

“Volg mijn online fotoalbum via mijn nieuwe website www.basfotografeert.nl

Natuur en cultuur, de creativiteit van mens en schepper kent geen grenzen! Velen leggen het vast en delen het! De pracht overal om je heen, de grootte of tegenovergesteld het hele kleine in beeld met een zoom zó dichtbij dat het bijna met het blote oog niet is te zien. De wereld van al haar kanten en of het nu mensen, dieren, voorwerpen, natuur of cultuur is… We leggen alles vast! Elk seizoen is bijzonder, elk seizoen kent haar fotomomenten. Dát tijdstip, en dan het ogenblik dat je vastlegt met de wel bekende veel betekenende knop op je camera. Richt, klik en kijk… En nabewerking is natuurlijk voor de meeste fotograven de vierde optie om de foto ‘kunstmatig’ nog wat meer gelikt eruit te laten zien. Mijn mening: Natuur hoeft bijna niet bewerkt te worden, de kleur zoals het hoort te zijn, zo moet het blijven op je foto die je publiceert!

“Richt, klik en kijk… En nabewerking is natuurlijk voor de meeste fotograven de vierde optie…”

Mijn natuurfoto ‘s komen in negentig procent rechtstreeks onbewerkt vanaf mijn camera. Geen bewerkte foto ‘s met een fotobewerkingsprogramma dus! Enkele culturistische foto ‘s worden bewerkt qua licht, contrast, schaduw, maar zéér weinig! Puur, dat moet een foto zijn… Weer of geen weer, ook hierin geldt dat elk moment bijzonder is die je vastlegt. Naderende donder of de donder voorbij… Met de heerlijke geur van regenwater is het nóg fijner om je tocht te vervolgen. En, heb je misgeschoten? Geen nood, je krijgt in de meeste gevallen een nieuwe herkansing. Ik zou het iedereen aanraden!

“En, heb je misgeschoten? Geen nood, je krijgt in de meeste gevallen een nieuwe herkansing”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *