Tien jaar Rutte, Tien jaar VVD

Beste lezer, vandaag is het tien jaar geleden dat Minister President Mark Rutte begon met zijn kabinet. Voor de één een gejuich, voor de ander een minder mooie tijd die aanbreekt… Het begon allemaal met het aanpakken van de (krediet)crisis die we zo ‘n tien jaar geleden nog aan het afronden waren, want er moest bezuinigd worden en dat betekende een keiharde aanpak bij veel mensen in de portemonnee! Enorm stijgende zorgkosten en dat vooral in het eigen risico. Als je aan de meeste mensen vroeg in 2010 of 2011, waar denk je aan bij het kabinet Rutte dan denk ik dat het antwoord was ‘de enorm hoge zorgkosten’. Alles moest op de schop, na een jarenlang ‘dweilen met de kraan open’ door Balkenende volgens sommigen. De kosten rezen de pan uit en daar moest op worden aangepakt volgens de VVD ‘ers en andere partijen die toen in het eerste kabinet Rutte zaten.

“Alles moest op de schop, na een jarenlang ‘dweilen met de kraan open’ door Balkenende volgens sommigen”

Terecht of onterecht, dat is een discussie die veel woede opwekt, waarom moeten Wajongers nog harder worden aangepakt terwijl ze het door hun handicap of beperking al moeilijk hebben en ook al niet veel te besteden hadden? De bijstand die werd aangepakt, en zoals net gezegd de zorg… Daar raak je vooral de kwetsbare doelgroepen enorm mee! Het leven werd aanmerkelijk duurder maar de rijken werden er wel rijker op. De kloof werd groter tussen arm en rijk! Wie niet wil werken moet voelen! Dat is een goed standpunt die dit kabinet al jaren aanhoudt. We moeten allemaal werken voor ons geld en ons normale leven en dat geldt ook voor diegenen die niet willen, of anders gezegd, die het vertikken om ook maar iets te doen! Zij werden verplicht om te solliciteren en anders geld minder of geen uitkering meer… Het kabinet Rutte is van hard aanpakken maar ook veel bezuinigen!

“Het leven werd aanmerkelijk duurder maar de rijken werden er wel rijker op. De kloof werd groter tussen arm en rijk!”

Mark Rutte, een nieuwe generatie die aanbreekt in Den Haag. De debatten die steeds grimmiger lijken te worden want andere partijen willen zich verdedigen tegen het keiharde beleid van de grootste, namelijk de VVD. Als kabinet moesten we meer samenwerken met de Europese Unie, en dat is ook zéker gelukt! Er komen nieuwe milieumaatregelen die voor enorme ophef zorgt binnen het Nederlandse volk, vooral bij boeren. Samengevat een kabinet dat voor behoorlijk wat opschudding zorgt maar ook op sommige plekken voor meer ‘gerechtigheid’ zorgt. De VVD, van oudsher de partij voor de rijken en daar zat de angst bij veel mensen ook toen deze partij steeds meer te zeggen kreeg… “Ze hebben overal schijt aan” vaak gezegd door de boze mensen en persoonlijk denk ik dat dat met sommige dingen ook wel zo is, maar ik wil ook eerlijk zijn dat het niet alleen maar een ellendige rotzooi is… Om het zo even te ‘formuleren’!

“Als kabinet moesten we meer samenwerken met de Europese Unie, en dat is ook zéker gelukt!”

Naar mijn mening zal de kloof tussen arm en rijk veel kleiner kunnen en ik denk dat dat ook écht wel mogelijk is als de rijken ook meer inleveren net zoals de ‘minder rijken of de armen’ al hebben moeten doen. Eerlijke kansen voor iedereen, want iedereen heeft het recht op een goed leven! Gelukkig hoeven we nog niet echt te klagen vergeleken met andere landen waar we geen vrijheid van meningsuiting mogen uitoefenen, waar de kogel de enige uitkomst is als je tegenstemt… Hoe we soms ook klagen, hoe begrijpelijk het ook is, vergeet nooit dat we hier in een vrij land leven waar we als persoon mogen zijn wie we zijn! Waar je als Christen God mag aanbidden, als Islamiet Mohammed mag aanbidden en als Boeddhist Boeddha mag aanbidden! Wij zijn niet verplicht om de ander te verraden als hij of zij een boeddha getatoeëerd heeft op zijn of haar bovenarm… Het kan, het mag… en zo hoort het te zijn!

“Hoe we soms ook klagen, hoe begrijpelijk het ook is, vergeet nooit dat we hier in een vrij land leven waar we als persoon mogen zijn wie we zijn!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *