Viervoeter Boris

Drup drup op de grond, het is grijs, het is nat, maar wat is dat? Het is Boris de hond. Met zijn natte neus ruikt hij om zich heen, want hij heeft geen andere keus. Zo speels en dol, en waar hij langs komt geven velen Boris een aai over zijn bol. ‘Pluutje’ om te beschermen tegen het natte weer, het maakt sommigen, en vooral kinderen niet uit, zij maken hun eigen ‘dansen in de regen sfeer’! Hoe heerlijk, weer of geen weer, Boris likt en geeft pootjes, en ‘s avonds valt hij in slaap voor de warme kachel neer… Boris is stoer, want hij is de favoriete hond van de aardappelboer. Iedereen begroet hij met een lik en een poot, terwijl de zon op een avond ondergaat in het rood. Het betekent water in de sloot, en weet je wat dat inhoudt? Lekker weer op standje stout!

Het regent, en ondanks het slechte weer moet baasje de boer weer beginnen aan zijn met Boris wandelende toer. Hoera blaft Boris en jawel, bij de spelende kinderen mag de riem het enthousiasme niet verhinderen. Hij gaat af, en voor je het weet knuffelt hij weer met tientallen kinderen. Het is hun favoriete knuffelhond, en jawel, ook Boris zet zijn kont weer even op de grond. Boer Bastiaanse roept tot orde en dat mag je natuurlijk niet verstoren, die flaporen heeft Boris uiteraard om mee te horen. De lichtbruine vacht, na al die handjes, na al die enthousiaste koppies, wat een betrouwbare, wat een lieve en wat een fantastische pracht… Het is zondagmiddag, en boer Bastiaanse en vrouw zijn uitgenodigd voor een diner bij de dominee. Boris mag ook mee, en wat vind hij dat fijn!

De dominee heeft een hond, en zijn naam is Stijn! Samen eten ze, samen spelen ze, samen knuffelen ze, en de baasjes… Zij genieten in stijl van hun eten en alle heil! Gebed klinkt om te eindigen maar de avond duurde nog lang… De honden, vrienden voor het leven, genoten nog lang en gelukkig, ookal leek het ook maar even. Wát een prachtleven, wat een streven… Helden voor altijd, in genot en soms strijd. Ook voor deze honden is het tijd, tijd om weer naar binnen te gaan, naar daar waar een liefdevol baasje en bazinnetje met de koekjes pot klaarstaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *