Voor mij ben je… gewoon wie je bent!

Voor mij ben je wie je bent, niet de ‘autist’, niet de ADHD ‘er, ookal heb je wél de diagnose… Voor mij ben je diegene waarnaar ik graag luister, rechtstreeks vanuit je hart, zónder de stempel van de arts of specialist! Jij bent voor mij bijzonder, jij bent voor mij net zoals iedereen, een mens van vlees en bloed en een mens met een hart, ik kijk door je stempel, je diagnoses, je rugzakje, je beperking, je handicap, je afwijking… Ik zie je wie je in werkelijkheid bent! Gewoon compleet volmaakt om ook op deze wereld te mogen leven en ‘normaal’ te mogen worden gevonden. Hoezo ben je niet de moeite waard? Hoezo ben je raar? Hoezo ben je anders? Waarom zou jij niet als een gewoon mens mogen leven? Waarom zou jij in een hoekje gedrukt moeten worden? Waarom zou je alleen door het leven moeten? Waarom zou je alleen maar met ‘soortgenoten’ een relatie mogen aangaan en trouwen? Waarom zouden jouw woorden anders zijn dan de mijne?

Voor mij ben je wie je bent, omdat ik door je zogenoemde uithangbordje heenkijk! Ik zie je hart spreken, gewoon als een normaal mens… Je lach, je traan, je avontuur, het is allemaal zó menselijk! Weet je? Iedere gek heeft zijn gebrek! De één iets meer dan de ander, maar de één wil het weten, de ander schuilt achter een neppe trots! Een toneelspel dat vroeg of laat afloopt en ook dan alles zichtbaar wordt voor iedereen! Jij, met je dingetjes, de dingetjes die voor geluk of vriendschap met jou geen rol spelen, weet je dat ik enorm om jou kan lachen?! Weet je dat je super sociaal bent? Jij bent mijn held! Op jouw manier, op jouw tempo, dat is hoe je als een normaal mens werk levert en de maatschappij een glimlach op hun gezicht kunt bezorgen… Zoals jij dat op jouw manier doet, daar kunnen nog veel mensen een voorbeeld aan nemen! Zoals jij bent, wauw! Dat is hoe prachtig je bent…

Voor mij ben je wie je bent, omdat je mijn favoriet bent. Je aanwezigheid maakt me vrolijk, je stem maakt me blij, je gezicht spreekt boekdelen… Een verhaal van vreugde, maar ook verdriet omdat je denkt dat je anders bent… Hoe kan ik je dit duidelijk maken dat het niet zo is?! Dat je gewenst bent en welkom op deze mooie planeet! Ook jij, zoals iedereen heeft rechten, één daarvan is misschien wel de belangrijkste, een goed leven… Jij bent diegene waarmee ik ervoor wil streven, gewoon omdat je normaal bent en recht hebt op dat normale leven. Rolstoel of rollator, een arm of been minder, kijk eens wat je ondanks dat ‘mindere’ meer te geven hebt voor de ander?! Jij die meer rust nodig heeft, vaker een praatje nodig heeft om weer positief te denken, even dat schouderklopje nodig heeft… Jij bent voor mij wie je bent, omdat je mag zijn zoals je bent en net zo bijzonder bent als ieder ander! Pracht mens, volg je mij dan neem ik je mee!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *