God zegt: ik heb een plan met je!

Beste lezer, hoevaak praat jij met God? Hoeveel tijd besteed je elke dag om met God te bidden? Naar hem te luisteren en hem te bedanken? Door de sleur van de dag, want er wordt wat verwacht van ons in ons leven is de kans aanwezig dat te weinig rekening wordt gehouden in ‘het gesprek met God’. Ons werk, dat is de hoofdzaak tegenwoordig, want we moeten onze werkgever tevreden houden en soms kostte wat het kost! We komen terug van kantoor of de klant en ‘s avonds na het eten moet de laptop toch weer worden opengetrokken om de mailtjes af te handelen of om tijd in te halen omdat ‘iets anders even voorging’… Na eindelijk die mails af te hebben gewerkt of die opdracht loggen we uit en klappen we de laptop dicht… Bekaf zijn we!

“Hoeveel tijd besteed je elke dag om met God te bidden? Naar hem te luisteren en hem te bedanken?”

Zo zien veel dagen eruit in veel gezinnen, Christen of niet… Maar wat als God een ander plan met je heeft? Eén waarin je meer op je plek zit in je leven en waar je gelukkiger in bent? Waar je jezelf nóg meer kunt laten zien en de sleur van je af kunt zetten? Willen we met z ‘n allen niet eigenlijk een leven waarin we onszelf kunnen zijn en niet de slaven van de dagelijkse sleur te zijn? Waarom onze oren en ogen richten op de sleur en niet op onze schepper? De schepper die ons kent zoals we zijn en belangrijk, zoals we willen zijn! Zelf spreek ik overal met God, waar ik ook ben, maar soms is het fijn om even afstand te doen van alles en jezelf even de stilte te geven die je nodig hebt. Daar heb ik recent een artikel over geschreven genaamd mijn War Room. Deze kun je hier lezen.

“Waarom onze oren en ogen richten op de sleur en niet op onze schepper?”

In het artikel over mijn ‘War Room’ beschrijf ik de kamer die ik heb ingericht naar aanleiding van de film die ik heb gezien. Dit is een voorbeeld hoe je eigen bid maar ook stilteruimte kunt maken. Een wandeling in de duinen, op het strand, in het bos of gewoon in het park kan ook een prachtige plek zijn om stilte te creëren en te luisteren naar wat God je te zeggen heeft. Even niets om je heen, even geen of weinig prikkels, maar enkel jezelf, puur jezelf die zijn of haar hart kan richten op God. Want soms is het écht makkelijker om even ergens te zijn waar niemand in de buurt is! Wat is de boodschap die God je te vertellen heeft? Wat wil hij dat je gaat doen? Stilte, maar ook gewoon lekker de wind om je oren, het is gewoon dé ideale oplossing om soms datgene wat je normaal niet hoort wél te horen!

“Een wandeling in de duinen, op het strand, in het bos of gewoon in het park kan ook een prachtige plek zijn om stilte te creëren en te luisteren naar wat God je te zeggen heeft”

Voor God ben je geen nummertje, voor God ben je niet alleen om van te profiteren, God verdient geen geld aan je! Hij is je schepper, hij weet hoe hij je hart kan vullen met liefde, warmte en geluk! Enig idee wat de HEER je kan geven? Dat is meer, véél meer dan wij ons allemaal kunnen voorstellen! Dus waar wacht je nog op? Ik zeg maar zo: Er is elke dag een mogelijkheid om even een halfuurtje, en wanneer dat is maakt niet uit, een wandelingetje te maken en wat als je dit zo af en toe op de terugweg combineert met een lekker bakje vis van de visboer of iets anders lekkers? Het gaat om de boodschap die God voor je heeft, waar je misschien al voor gebeden hebt, of gewoon een gesprek met je schepper… Een gesprek van mens op god, vader op zoon / dochter!

“Het gaat om de boodschap die God voor je heeft, waar je misschien al voor gebeden hebt”

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *