Waar is God in mijn angst?!

Beste lezer, dit keer ga ik een wat serieuzer onderwerp met je delen, namelijk angst. Het is iets waar we allemaal mee te maken hebben, en soms zo erg dat het ons hele leven beheerst. Angst kan zo heftig zijn dat je hart pijn doet en alles in je lichaam naar boven lijkt te komen. Soms word je er kotsmisselijk van! Tóch is het een normaal ding in je leven ookal lijkt het van het negatieve af te komen. We willen alles zelf onder controle hebben want het moet allemaal op onze manier! We willen zelf de touwtjes in handen hebben zoals bij een marionette-pop. Misschien vraag je je bij jezelf af ‘waar is God in hemelsnaam?!’… Ik bid, ik smeek, maar ik verneem geen afname van angst… Waar is de HEER die ik nu zo hard nodig heb? Waarom voelt het alsof ik er helemaal alleen voorsta?

“Misschien vraag je je bij jezelf af ‘waar is God in hemelsnaam?!”

De angst in jezelf is er, dat is er bij ieder mens, maar de vraag is hoe je ermee omgaat. Positief of negatief. Er gaan allerlei nare gedachten door je heen wat er kan gebeuren. Je komt financieel in zwaar weer, je raakt misschien mensen kwijt in je leven of misschien raak je wel alles kwijt! Je relatie of huwelijk strandt, je raakt misschien je baan kwijt en vooral nu in de naderende crisis door het Coronavirus is laatst genoemde bij veel mensen een angst. Een depressie of burnout die voor angst zorgt, niet te vergeten overspannenheid… En waarom? Daar is niet altijd een duidelijk antwoord op te geven. Het gaat zoals het gaat in het leven! Maar als je het eens van God ‘s kant bekijkt? Heb je hem (genoeg) ruimte gegeven om aan je te laten werken?

“Het gaat zoals het gaat in het leven! Maar als je het eens van God ‘s kant bekijkt?”

Dit klinkt heel confronterend en ik hoop je met dit artikel geen schuldgevoel aan te praten! Het héle leven is een leerweg… Allemaal leren we van ons avontuur van het leven dat uit mooie en niet mooie dingen bestaat. Uit eigen ervaring spreek ik dat er één iemand is die je leven stuurt met behulp van jezelf en dat is God! Je krijgt handvaten van God en zelf heb je wat vrijheid om het op jouw manier voor elkaar te krijgen maar uiteindelijk heeft God een doel met je! Zodra je dat nastreeft is God tevreden… Maar wat als je eigenwijs bent? Of wat als je het niet ziet wat God met je wil om wat voor reden dan ook? Bijvoorbeeld dat je leven meer draait om materialisme of jezelf verbergen van wie je daadwerkelijk bent? Om wat voor reden dan ook… God ziet alles, hij laat je ver gaan, dat kan voor sommigen even een opluchting zijn…

“Maar wat als je eigenwijs bent? Of wat als je het niet ziet wat God met je wil om wat voor reden dan ook?”

Ik denk dat je mag leren om de touwtjes nóg meer aan God te geven, dat hij aan je en met je kan werken. Laat God in je wonen en laat hem weten dat hij welkom is en je écht met hem het leven wilt leven. Om te zeggen dat je alle touwtjes aan God moet geven daar plaats ik even een opmerking in de kantlijn, want voor veel dingen moet je wel zelf wat doen om het voor elkaar te krijgen en natuurlijk wel met behulp van onze HEER! God ziet je graag op je kwetsbaarst, want dan ligt niets meer op jouw weg zodat hij écht goed bij je kan komen. God ziet je graag puur, zónder dat masker op of zónder alle materialisme en hebzucht die je ware ik kan verdoven en verhinderen zich te uiten. In de bijbel vinden we heel veel over angst, maar ook dat we onze angst bij de HEER mogen neerleggen en zelfs niet bang hoeven zijn als we het bij hem neerleggen zoals te lezen is in Filippenzen 4 vanaf vers 6.

“God ziet je graag op je kwetsbaarst, want dan ligt niets meer op jouw weg zodat hij écht goed bij je kan komen”

De oplossing zal niet altijd op jouw manier geschieden, maar de beste manier om erdoorheen te komen ligt bij God. Later zal je denken ‘wauw! daarom moest het op een andere manier gebeuren om te komen waar ik nu sta!’. Vertrouw op de HEER, jouw God, onze God want samen kunnen we sterker worden als we kiezen voor God in ons hart. Samen kunnen we ervoor zorgen dat angst wél afneemt en we dichter bij God komen zodat we ons leven kunnen versterken. We kunnen groeien in liefde, in warmte, dat kan alleen met God in ons hart! Angst zal voor het grootste deel worden overwonnen! Pak de bijbel er eens bij in 1 Johannes 4, daar vind je meer uitleg over het onderwerp ‘liefde overwint angst’! Ik doe het niet vaak, maar dit keer geef ik je twee opdrachtjes mee om te lezen in de bijbel, het helpt je in dit genezingsproces! Vraag in gebed, wees dankbaar in gebed, wees sterk en laat je hart zien aan de HEER en de mensen om je heen… We doen het samen, niet alleen!

“Vertrouw op de HEER, jouw God, onze God want samen kunnen we sterker worden als we kiezen voor God in ons hart”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *