De bus slagroom…

Beste lezer, als we het hebben over slagroom, dan hebben we het ook over apfelstrudel, appeltaart, gele vla of gewoon een bus slagroom… Een ingrediënt die vol zit met suiker en allerlei andere dikmakers. De bus slagroom die met de tuit is gericht naar je mond in de hoop dat je ouders er vroeger niets van zouden zien. ‘Hoe kan het toch dat die bus ‘een stuk minder vol’ zat?!’ De ogen van pa en ma stonden dan gericht op de al 99% vermoedde dader! Euh… geen idee jokte menig kind weleens en dat moesten ouders maar geloven! De bus slagroom, ook heerlijk bij ‘romantische activiteiten’ zoals je dat weleens in de film ziet. Aflikken totdat alles van je grote liefde af is en dan doorgaan met iets om het vooral niet kort te houden! Slagroom gebruiken voor het kweken van romantische prikkels en dan het gevolg: Misschien voor altijd gelukkig samen……

“De bus slagroom die met de tuit is gericht naar je mond in de hoop dat je ouders er vroeger niets van zouden zien”

De bus slagroom, voor iedereen wel bekend en ook bij verjaardagen een artikel om niet te vergeten. De slagroom-zelfbediening bij gebak… Oh jeetje, ik doe toch niet teveel op?! Mensen kijken je aan terwijl je de bus slagroom vast hebt en vervolgens geef je hem aan diegene die naast je zit. Een moment van schaamte of schik, dat hangt ervan af in welke sfeer je zit en wat voor mensen je om je heen hebt. Kak of normaal… De slagroom ligt altijd in zijn mooie sneeuwwitte kleur op een overheerlijk stuk gebak. Zonder slagroom geen gebak, geen strudel of wat dan ook bij datgene waar de slagroom bij hoort. Er is enkel één ding, écht één ding waar slagroom écht de primeur verdient en dat is bij warme chocomelk en dan met wat kaneel eroverheen! Dat is mijn favoriet, en het mooie is dat we nu weer de tijd ingaan waarin we ‘s avonds, maar natuurlijk niet te vaak, chocomelk ook thuis opwarmen en dan slagroom eroverheen kwakken met wat kaneel!

“Zonder slagroom geen gebak, geen strudel of wat dan ook bij datgene waar de slagroom bij hoort”

Calorieknallers, ja dat zijn het echt wel als we het over de ingrediënten hebben bij chocomelk met slagroom, maar met de warme kachel en een weertype waarbij het pijpenstelen regent is het gewoon erg lekker! Gewoon een traktatie! Vervolgens de vraag, welk koekje hoort erbij? Ikzelf vind het zonder koekje al erg lekker maar als ik zou moeten kiezen zou ik toch voor een Bastogne koekje gaan. Ken je van vroeger de lange vingers nog? Dat is ook een tip die ik iedereen zou willen aanraden! Laten we een avond heerlijk suikeren. Misschien kunnen we er een nieuw woord van maken… ‘suikeren’. Het moet kunnen zo af en toe want het leven is soms al lastig genoeg, toch?! Of het nu lekkerder is om de chocomelk op het gasstel warm te maken of in de magnetron, dat laat ik aan jou over. Probeer beide en proef het resultaat!

“Welk koekje hoort erbij?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *