De volgende stap…

De volgende stap, soms makkelijk, soms moeilijk om te nemen. Wat zijn de voordelen, wat worden de problemen? Wie komt er op je pad, wanneer val je op je gat? Wie kun je vertrouwen, waar kun je op bouwen… Waar zegt je gevoel hier moet ik niet zijn, wanneer ervaar je het gevaar van pijn? Een aantal vragen die op je pad komen als je de stap gaat wagen… Een stap naar nieuwe dingen, oud zuur vergeten en nieuwe gebeurtenissen inzingen. Een lied door jezelf gemaakt, terwijl je diep in je hart ook je eigen hachje bewaakt. Je wil genieten, je wil ervaren, en vooral de nieuwe dromen die werkelijkheid worden aanstaren.

Nieuwe liefde, nieuwe job, nieuw huis of nieuwe tuin, het is een periode om af te rekenen met oud puin. Je hart staat open voor nieuwe activiteit, maar omdat het leven altijd bestaat uit het avontuur van goed en kwaad beland je elke keer weer in een nieuwe strijd. Het bijltje erbij neergooien of je succes en warmte rondstrooien, het is altijd een tijd van strenge vorst waarna het gelukkig altijd na de tijd weer gaat dooien. De mooie dingen, de verdrietige dingen, het liedje zal men altijd met teleurstelling en vreugde zingen. Dingen komen en gaan, en waar dat gebeurt is niet altijd voorspelbaar, daarom zal je er soms met schrik of verbazing bij gaan staan.

De nieuwe liefde die je verliefd maakt, de nieuwe job die je motivatie in een positieve zin raakt. Groeien is bloeien en dat gaat met vallen en opstaan. Laat je hart spreken en begin met nieuwe toekomstplannen te kweken. Zo is het meest positief om tegen jezelf met een glimlach in de spiegel te spreken. Goed gedaan, en nu de kunst om stevig op je benen te blijven staan. Dat is je leven, want met alles wat er op je pad komt, goed en kwaad… Het duurt maar even!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *