Mijn ‘War Room’

Beste lezer, een tijdje geleden heb ik de film ‘War Room’ gekeken en heb daar toen ook een stukje over geschreven. Deze film vertelt het verhaal over een gezin waar verbittering en negativiteit een belangrijke rol speelt en de vrouw, Elizabeth, contact krijgt met haar oude en wijze buurvrouw Clara. Zij vertelt over haar ‘speciale kamer’ in huis die ze gebruikt als ‘gebedskamer’. Een ruimte speciaal toegewijd aan God, Jezus en de Heilige Geest! De ruimte waar je je kunt terugtrekken en samen kunt zijn met God. Schrijf op wat je dwars zit, bid wat je dwars zit, want gebed is de meest krachtige methode om in het geloof toe te passen. Schreeuw, huil, maar wees ook blij en dankbaar. Natuurlijk kan en mag bidden overal, maar als je de film War Room gaat kijken dan krijg je antwoord op de vraag waarom zo ‘n speciale kamer zo speciaal is.

“Schrijf op wat je dwars zit, bid wat je dwars zit, want gebed is de meest krachtige methode om in het geloof toe te passen.”

Zelf heb ik sinds kort een ‘War Room’ en als ik het nodig vind trek ik me daar naartoe terug om te bidden of om ‘te luisteren naar God’. In alle rust! Ik kan er een kaarsje branden, zelfs een paar! Mijn gebed, dat ik daar ook speciaal hardop kan uitspreken klinkt er in een vertrouwelijke omgeving! Dit is écht de ruimte in huis die ik alleen heb besteed aan het geloof en waar ik ook al mijn ‘brieven aan God’ kan neerleggen of zelfs ophangen. Wat heb je zoal nodig voor een ‘War Room’? Nou, eigenlijk is het heel simpel. Richt de ‘War Room’ in naar je eigen smaak. Zelf heb ik gekozen om er een tafel, bed en een stoel neer te zetten, dit omdat ik er de ruimte voor heb, maar als je die ruimte niet hebt is het geen probleem om er bijvoorbeeld alleen een stoel neer te zetten met bijvoorbeeld een tafel / tafeltje waar je je brieven op kunt leggen.

“Wat heb je zoal nodig voor een ‘War Room’? Nou, eigenlijk is het heel simpel. Richt de ‘War Room’ in naar je eigen smaak”

Het belangrijkst is om de ruimte zo te creëren dat jij er veilig en teruggetrokken kunt staan, zitten, liggen, hoe je het gebed of je ‘luisteren naar God’ wilt toepassen. Zorg er altijd voor dat er pen en papier ligt en zelf vind ik het ook prettig om écht een kaarsje (of meer) aan te steken in de ruimte. Vanwege privacy redenen heb ik niet mijn gehele kamer in dit artikel geplaatst, maar alleen het tafeltje waar ik het kruis met wat kaarsjes eromheen heb staan. Een War Room om te bidden is niet bedoeld om vol te zetten met Boeddha ‘s of andere occulte beeldjes en voorwerpen. Zorg ervoor dat als je dit gaat doen je huis, maar zéker je gebedskamer vrij is van magische krachten buiten dat van God om! Dit klinkt misschien heftig als ik dit zo schrijf, maar het is écht belangrijk om in deze ‘War Room’ en goede en vertrouwde verbinding met God te kunnen leggen.

“Het belangrijkst is om de ruimte zo te creëren dat jij er veilig en teruggetrokken kunt staan, zitten, liggen, hoe je het gebed of je ‘luisteren naar God’ wilt toepassen”

Heb je iets in huis of op je nieuwe gebedskamer waarbij je twijfelt of het wel goed is? Bid ervoor of zoek op internet. Het is soms even een zoektocht maar in de meeste gevallen vind je écht antwoord. Een voorbeeld van dingen die niet oké zijn: Boeddha ‘s, YingYang en afbeeldingen met Chakra ‘s. Ouija borden en dat soort ‘geestenopwekkende artikelen’ is absoluut not done! Natuurlijk kun je altijd je vraag ook neerleggen bij een kerk, predikant, pastoor of bijvoorbeeld Christelijke vrienden of kennissen. Bid om te vragen of je huis mag worden gevuld met God ‘s aanwezigheid en het antwoord zal je écht krijgen over je spulletjes die niet in huis horen en niet in je gebedskamer. God zal zich aan je tonen en hij begeleidt je naar een goede relatie met hem! Schaam je niet om je vraag hierover neer te leggen, het is menselijk en ik zal je vertellen dat ik ook mijn vraag hierover heb neergelegd bij Christelijke vrienden en mensen van Alpha of de kerk. Ben je van plan om écht je War Room te gaan inrichten? Veel succes!

“Het is soms even een zoektocht maar in de meeste gevallen vind je écht antwoord”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *