Glimlach

De glimlach, laten we na al die verdrietige berichten die de wereld teisteren eens een lach op ons gezicht tonen. Een staakt het klagen en een toename van de vrolijke uitdrukking. Het is zwaar, vooral nu in de moeilijke tijden van spanning door het Coronavirus, maar wist je dat het dichtbij je ligt? Even dat moment om naar de ander om te kijken, zodat je communiceert en even weer een glimlach op je eigen gezicht, maar ook op dat van de ander hebt? Gerichtheid op de toekomst en de riemen waar we mee moeten roeien brengt kleur en rekent af met de grijs en grauwheid van de ellende om ons heen! Corona leeft en leeft momenteel ook weer op, zoals vanavond onze Minister President ook weer aan het hele land aan 2X zeventien miljoen oortjes liet doorschemeren. Een glimlach van betrokkenheid, recht vanuit je hart dat is wat het vlammetje doet blijven branden, ookal lijkt het soms bijna uit te zijn door alle verdriet en pijn.

“Het is zwaar, vooral nu in de moeilijke tijden van spanning door het Coronavirus, maar wist je dat het dichtbij je ligt?”

Liefdevol kijken naar de dingen, begripvol en vooral samen door deze bizarre tijd heen vechten, dat is wat we nu en ook de komende jaren op ons bordje gelegd hebben gekregen. De mentaliteit ‘ikke ikke’ kent helaas geen grenzen, je kunt het net zo gek maken als je maar wilt, maar wist je dat iemand toelaten in je leven en jezelf ‘delen met de ander’ de wereld maakt zoals ie hoort te zijn?! De glimlach, het tegenovergestelde van boosheid en bitterheid, de andere gezichtsuitdrukking, die ook rode wangen kan opleveren, alleen je gevoel is anders… De glimlach geeft een gevoel van toekomst, warmte en liefde maar ook inhoud. Vertrouwen als het een goed bedoelde glimlach is en de ogen… Dat spreekt boekdelen! Het kost niets, geen rare contracten die je moet ondertekenen met kleine letters, alleen maar grote vormen van positiviteit zonder ook meer één voorwaarde!

“Wist je dat iemand toelaten in je leven en jezelf ‘delen met de ander’ de wereld maakt zoals ie hoort te zijn?!”

Je krijgt er niet voor betaald, tenminste daar mag je van uitgaan. Het is geen verplicht vak als je je in gezonde omstandigheden bevindt, maar je mag er altijd gebruik van maken wanneer jij dat écht wilt en naar wie dat maakt niet uit. De glimlach kan bij een ander de zon weer doen opkomen in een moeilijke tijd die kort of lang duurt. Glimlachend steken we elkaar aan zonder dat het pijn doet. Wát een bijzonderheid, zomaar gekregen van onze schepper! Doe er wat mee lijkt zijn boodschap wel naar ons en als je de sterren ziet kun je dan alle mensen tellen die jij een glimlach wilt overbrengen? Inderdaad, bij helder weer kom je er al snel achter dat er ontelbaar veel sterren zijn… Voel je niet schuldig als je ze niet hebt kunnen tellen, het wordt ook niet van je verwacht. Als jij ontelbaar veel mensen gelukkig hebt kunnen maken ben je de grootste held op aarde en zélfs de grootste president is dat niet… Je glimlach bepaalt veel, vooral positief en een gezonde groei van je hart en ziel! Hoeveelheid maakt niet uit, ieder ontvangen glimlach is er één!

“Glimlachend steken we elkaar aan zonder dat het pijn doet. Wát een bijzonderheid, zomaar gekregen van onze schepper!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *