Iets té negatief?

Oei, soms iets té negatief? Ja, beste lezer, soms hebben we daar in het leven allemaal weleens last van of om ons heen mee te maken! Recent schreef ik een gedicht ‘de duisternis valt’ en hier zijn reacties en vragen op gekomen. Waarschijnlijk vraag je jezelf af of het wel goed gaat met me? Daar kan ik een kort antwoord op geven, namelijk ‘het gaat in het algemeen goed!’. Natuurlijk heb ik ook, zoals vele mensen te maken met ‘bepaalde omstandigheden’ maar ik zit gelukkig niet in een diepe depressie of wat voor ellende dan ook! Corona raakt mij nét zoals vele andere mensen ook. Gelukkig ben ik niet ziek, maar door de maatregelen, de beperkingen is het soms niet altijd even makkelijk…

“Natuurlijk heb ik ook, zoals vele mensen te maken met ‘bepaalde omstandigheden’ maar ik zit gelukkig niet in een diepe depressie of wat voor ellende dan ook!”

Als schrijver laat ik graag mijn fantasie tot leven komen en zet ik dit vervolgens op mijn scherm. Zoals je bent gewend schrijf ik graag artikelen zoals columns, gedichten en verhalen of verhaaltjes. Vaak hebben deze inhoudelijk een levensboodschap, zijn ze een beetje humoristisch of heeft het een romantische maar soms ook dramatische inhoud. Natuurlijk probeer ik in mijn leven positief te blijven, maar als schrijver is het naar mijn mening ook belangrijk om soms aandacht te geven aan de negatieve dingen in het leven. Zo schrijf ik naast positieve artikelen ook soms ‘de wat negatievere’ artikelen en kunnen deze best heftig overkomen. Zoals je weet heb ik een erg vervelende tijd achter de rug, waarin ik ook over schrijf in mijn eigen verhaal ‘Van de kaart geveegd‘.

“Natuurlijk probeer ik in mijn leven positief te blijven, maar als schrijver is het naar mijn mening ook belangrijk om soms aandacht te geven aan de negatieve dingen in het leven”

De gevolgen van alle gebeurtenissen spelen nog steeds in mijn leven, en daarom zit ik nu in een periode van mijn leven wat vooral in het teken staat van genezing, vernieuwing en wederopbouw van mijn leven. Daarnaast ben ik sinds anderhalf jaar weer Christen, waarbij sommigen zeggen ‘je bent toch al altijd Christen?’ Daarbij zeg ik ‘dat klopt niet helemaal, want ik heb er zo ‘n acht jaar helemaal niets mee gedaan! God heeft acht jaar niet in me gewoond…’ Ik heb acht jaar geleefd zonder God, tenminste zo voelde het voor me. Boosheid, bitterheid en verdriet overspoelde me! Ik dacht het zonder hem te kunnen, ook omdat ik boos was op God, maar daar kwam ik toch achter dat ik niet zonder kon. Daarom zeg ik liever ‘ik ben weer Christen geworden’.

“Daarom zit ik nu in een periode van mijn leven wat vooral in het teken staat van genezing, vernieuwing en wederopbouw van mijn leven”

Ik ben als kind gedoopt, heb Catechisatie gedaan en belijdenis. Kort daarna kreeg ik met mijn ziekte te maken en gooide ik alles aan de kant wat met geloof te maken had, tóch heb ik ‘het hele pakket’ gedaan vroeger! Geen moment spijt van trouwens… Je schrijft wat je bent, dus hier vind je leuke artikelen maar soms ook minder leuke. Aap wat heb je mooie jongen heb je niets aan en als blogger en schrijver kun je wat je meemaakt in je leven uitstekend gebruiken in je artikelen. Gewoon om artikelen te schrijven maar soms ook om andere mensen mee te helpen en ondersteunen. Is het je té negatief af? Dan hoop ik dat ik je bij een volgend artikel weer terugzie of dat je in mijn archief gaat zoeken naar andere ‘positievere’ artikelen……

“Je schrijft wat je bent, dus hier vind je leuke artikelen maar soms ook minder leuke”

Er staat in mijn archief zo ‘n twee jaar aan artikelen, dus er is vast wel wat leuks te vinden voor een ieder. Je kunt ook de zoekfunctie rechts bovenin gebruiken. Het loepje 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *