Het regent boze emoticons!

Vanavond heb ik even naar het online debat zitten kijken waarin Grapperhaus aan de tand wordt gevoeld over zijn huwelijk waarin hij de Coronaregels overtrad. Wat me opvalt, en dit is niet de enige keer, dat het rode boze emoticons regent in de reacties van de massa die reageert. Volwassen maar ook onvolwassen reacties waarin dezelfde massa toch wel aangeeft dat Grapperhaus moet aftreden. Maar ondanks alles, ondanks dat deze minister een voorbeeldfunctie heeft, is het ook een mens die domme dingen kan doen zoals we allemaal op de beruchte foto hebben kunnen zien. Of je nu fan bent van deze minister of niet, ligt het antwoord niet té dichtbij om te zeggen ‘optyfen’ zoals in enkele reacties te lezen valt onder de live uitzending?

“Ondanks alles, ondanks dat deze minister een voorbeeldfunctie heeft, is het ook een mens die domme dingen kan doen”

Het betrekken van de zogenoemde corruptie van het kabinet Rutte is erg makkelijk om erbij te halen, en als volgende daarbij komt ‘het is één corrupte bende en Covid 19 is maar een fabel!’ daarom zijn er ook veel mensen aan overleden… Ik betreur dit soort reacties altijd een beetje, want is het nu een schoolklas of een stel volwassen mensen? Als ik de reacties van zo ‘n online debat meelees, en serieus, na twee minuten heb je daar je buik vol van, dan lijkt het net of ik in een rumoerige ontevreden schoolklas zit, maar dan online, helemaal anno Corona en 2020 toch!? Maar om vooral geen trammelant hier te krijgen stop ik nu maar eens met het uiten van een bepaalde irritatie over een online debat wat ik heb gevolgd. De minister is fout geweest, hij geeft het toe en daarmee klaar!

“Als ik de reacties van zo ‘n online debat meelees, en serieus, na twee minuten heb je daar je buik vol van, dan lijkt het net of ik in een rumoerige ontevreden schoolklas zit”

Zoals beloofd zal Grapperhaus zijn boete ‘schenken aan het Rode Kruis’, opzich is dat altijd beter dan helemaal niets doen! Wel betwijfel ik of het goed is om niet dezelfde procedure te volgen die een particulier, dus gewoon Jan met de pet ingaat als hij of zij een ‘Coronaboete’ krijgt met een aantekening op je strafblad en alles meer… In dit soort gevallen geldt: wat men zelf voorstelt daar moet men ook zelf de zure vruchten van proeven. Corona is voor iedereen op deze wereld, die het mag ervaren als een geschenk dat hij of zij het heeft overleefd, een moeilijk ding om rekening mee te houden. Van alle kanten zorgt het voor moeilijkheden en ook in je eigen houding naar andere mensen. En de reacties op Social media, als ik eerlijk mag zijn dan lach ik er alleen maar om en wat ik al zei ‘zodra ik mijn buik ervan vol heb schakel ik ze uit’…

“Wat men zelf voorstelt daar moet men ook zelf de zure vruchten van proeven”

Er heerst ontevredenheid, er heerst langzaamaan verdriet en bitterheid in de hele maatschappij die vóór Corona al bikkelhard was en nu nóg meer op de proef wordt gesteld. Een naderende economische crisis en voor velen de vraag ‘hoe gaat de wereld er binnen twee jaar uitzien?’. Wordt het nét zo erg als de credietcrisis van ruim tien jaar geleden of zelfs erger? Tuurlijk loop ik ook weleens met die gedachte rond, maar ik ben me bewust dat we ondanks dat de wereld steeds moeilijker wordt samen de schouders eronder kunnen houden en er ondanks alles tóch wat van kunnen maken! Misschien is juist deze periode een tijd om te beseffen dat we elkaar nodig hebben en niet alles alleen moeten opknappen… En wees nu eens eerlijk, de overheid, hoe die ook samengesteld is, daar is toch altijd wat over te klagen?! Of het nu de VVD, PVDA, SP of 50plus is, premier Rutte aan het stuur staat of eventueel toekomstig premier Wilders of Jette…

“Misschien is juist deze periode een tijd om te beseffen dat we elkaar nodig hebben en niet alles alleen moeten opknappen…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *