De ‘ber’ zit weer in de maand…

Beste lezer, het is weer zover, September is aangebroken en dat betekent dat we in het laatste kwartaal van dit jaar zitten. De ‘ber’ zit er weer in, dus dat betekent dat de herfst begint aan te treden en als dat nog niet genoeg is… We gaan heel langzaamaan richting de kerst! Laat ik vooral Sinterklaas en oud en nieuw niet vergeten… Maar waar heb ik het eigenlijk over?! Dat duurt allemaal nog drie maanden 🙂 We sluiten een mooie maar ook door Corona heftige lente en zomer af, en met z ‘n allen gaan we nu weer het najaar in, met natuurlijk ook nog een paar mooie nazomerdagen! Zelf vind ik elk jaargetijde wel wat hebben, of het nu heet is, warm, lekker lenteachtig of ijskoud. Je kunt je ertegen kleden en als je de wereld blijft inkijken kom je altijd mooie dingen tegen. Naar aanleiding van dit laatste kwartaal heb ik een gedicht geschreven…

“Het is september, de eerste maand die begint met ‘ber’. Het laatste stukje van het jaar, het laatste kwartaal waarin we nazomeren, maar dán begint de kwaal. Regen, wind en tegenwoordig stormen met namen… De bladeren beginnen te kleuren en als het pracht schilderij compleet is dan gaat het gebeuren. Alles valt af en bereidt zich voor op de winter. Krijgen we een verlengde herfst of kraakt het dat het vriest, begint het sneeuwvlokje van ieders neus te vliegen als men niest? Wordt het een winter als velen of weer eens een ouderwetse waarbij we ons niet hoeven te vervelen?

Sneeuwt alles weer eens onder, gewoon lekker sleetje rijden zonder groen gedonder? De herfst en winterdip, daar hoeven we niet om te vragen, die verschijnt in een wip. Grijze luchten en terwijl de muziek even staat te tetteren volgt een diepe zucht… Het is een tijd, het is een strijd, maar ook zeker een mooie belevenis. Het is de wintertijd en wat kun je eraan doen dat het weer vroeg donker is? Kaarsjes branden, lekker knus of romantisch, het geeft binnen huis weer de wel bekende sfeer, en wat geven we het met z ‘n allen toch weer een eer! Lekker bij het vuurtje, en af en toe kijkend op ons horloge is het toch niet zo ‘n vervelend uurtje? De bladeren vallen in de herfst, de vlokjes vallen in de winter, het is de moeite waard om eens te kijken daar ginter!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *