Dansend in de regen…

Dansend in de regen, je wordt er nat van maar tóch is het een zegen. Niet te netjes met je kleren omgaan maar er gewoon staan en je emoties gewoon laten gaan… Jij, jullie, jij met hun, het maakt niet uit, prijs het leven want het duurt maar even. Waarom altijd dat streven, laten we gewoon genieten van het leven! Op onze manier, op jouw manier, en de deur? Die staat altijd op een kier! Het komt met bakken uit de lucht en er volgt een diepe zucht… En de Heilige Geest, die vult jouw energie met zijn lucht. Het plenst en het plenst, de energie giert uit je lijf en een ieder die het ziet gelooft zijn of haar ogen niet… De dans, een hele energievolle balans, zonder muziek maar wel met een rubriek… Het gevoel van de Heilige Geest, afdoend van het kwade beest of gewoon omdat het kan, de liefde en warmte, het uiterste uit de kan!

De schreeuw, het gegil, de bittere pil… Het gejuich, het gelach en het gezag… De combinatie van emotie is te zien in de plas terwijl het van alle kanten omhoog spettert, en het geluid van mensen gewoon nog even doortettert. De Geest van God, wat zal het een genot zijn… Verlichting in de pijn, versterking in vreugde, dat is toch ontzettend fijn?! Het is geen hocus pocus, het is geen sprookje, het is er gewoon voor jou, voor mij, voor iedereen! Want, met de Heilige Geest en God sta je niet alleen! Het zonnetje komt weer tevoorschijn, wat dacht je van een glaasje rode wijn? We drinken erop, en het brood dag mag iedereen eten! Jezus is voor jou gestorven aan het kruis, maar ook weer opgestaan uit de dood en weer in God ‘s thuis!

De donkere lucht trekt weg, diegenen die te laat komen om mee te doen hebben pech… Zij wachten op een volgende keer, want gelukkig is regen altijd weer op korte termijn het middelpunt van nieuwe eer… Regen is overwegen, doen of niet doen, durven of bang zijn nat te worden, je in het diepste van de natuur storten, en uiteindelijk naar boven klimmen en dan de warmte en droogte ervaren, want weet je nog waar we waren? Juist, daar waar blauwe lucht werd weggejaagd door donkere, grijze lucht… Met een diepe zucht! Duister maakt plaats voor licht, maar licht wint weer terrein, altijd, waar je ook in zit, waar je je ook bevindt… Je ziel blijft niet je hele leven verdrietig en blind! God is bij je, hij kent je en hij voelt je aan, De HEER laat je niet gaan… Hij danst met je mee in de regen, ook dát is zijn zegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *