Ongezond maar wel lekker!

Beste lezer, voor een keer mag het, een zoals ik hetzelf noem ‘Turks Broodje Hawaii’. Een behoorlijk dik broodje, namelijk Turks brood voorzien van tomatenpuree, ananasschrijven, salami en daaroverheen geraspte kaas. Zelf vind ik oude geraspte kaas eroverheen lekker, maar die voorkeur ligt bij iedereen natuurlijk verschillend. Probeer het maar uit als je het gerecht lekker vindt. Ik vind dat oude geraspte kaas het wat zouter maakt. In plaats van salami zou je ook ham kunnen gebruiken, want salami is nu eenmaal niet iedereen kapot van! Hoeveel heb je van alles nodig? Dat ligt er ook aan met hoeveel personen je eet. Ik ga uit van twee personen:

  • 1 Turks brood
  • 1 blikje tomatenpuree of een knijpflesje
  • 1 pakje met plakken salamiworst of 1 pakje met plakken ham
  • 1 blik met ananasschijven
  • 1 zakje geraspte kaas, aan te raden is oude kaas

Ik zeg je erbij dat dit een behoorlijk vullende maaltijd is, maar het is prima te gebruiken als avondmaaltijd of gewoon als middageten tussen de middag. Verwarm de oven voor op tweehonderd graden en terwijl de oven voorverwarmt kun je beginnen met het voorbereiden van deze maaltijd. Het neemt niet veel tijd in beslag. Als het voorverwarmen klaar is zet je het in de oven en gedurende zeven minuten laat je het erin staan. Je zou negen minuten kunnen doen om het brood nog knapperiger te laten worden en de kaas nog meer gesmolten, maar zelf houd ik het op zeven minuten. Erg handig is om er wat water bij te zetten want je krijgt er wel aardig dorst van. Ook handig om te weten: ik gebruik zelf een combimagnetron. Voor andere ovensystemen zou je even tussendoor kunnen kijken hoe het gaat. Misschiet moet het wat langer, misschien moet het wat korter. Als de kaas op het brood gesmolten is dan is het gereed om te eten!

Het is veel, maar voor een keer moet kunnen. Voor de mensen die streng aan de lijn doen zal dit voor nu geen handige tip zijn. Daarbij komt: Je hebt de hele avond geen zin meer in chips, nootjes of andere lekkernij die men weleens op tafel zet. Vanavond heb ik voor een keertje gezondigd en morgen gaat de rem er weer op. Voor nu heb ik weer heerlijk gegeten en buik ik vanavond gewoon even rustig uit… Eetsmakelijk 😉

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *