Ik ben altijd…

Ik ben altijd… Diegene die tegen je zegt ‘goedemorgen, goedemiddag, goedenavond en goedenacht’, met een glimlach en mijn goede bedoelingen. Ik ben het praatje, het grapje, het geintje, maar ook de serieuze man om tegenaan te leunen… Waar jij staat sta ik ook, waar jij uitstraalt ‘ik heb hulp nodig’ wil ik die straal opvangen en ingrijpen waar nodig… Ik ben het kopje koffie of thee die voor je klaarstaat, en het liefst wel met wat lekkers erbij! Toastjes met verschillende soorten brie of kaas en het mag op! Ik ben de openheid maar soms ook de geslotenheid… Ik ben altijd diegene die zegt ‘wees welkom’ en neem vooral gezelligheid mee, maar ook je dingen waar je mee zit! Maar… soms ben ik ook diegene die zegt ‘wees welkom’ maar laten we het even niet over mij hebben… Dat wat in m ‘n hoofd omgaat is al complex genoeg 🙂

Ik ben altijd… De muziek die een tandje hoger kan om in de feeststemming te komen of het gebed om samen te bidden… Voor jou, voor mij, voor ons allebei. Het maakt niet uit, het is veilig, het is vanuit het diepst van mijn hart! Ik ben in voor het potje mens erger je niet, en of het nu om het spel gaat of om een andere vorm… maar een potje heerlijk gek doen of de natuur ingaan en wandelen, of de fiets pakken staat ook hoog in mijn lijstje… Ik ben de genieter, alleen of met jou, met jullie… Ik ben altijd hetzelfde maar ook variërend, ik ben wie ik ben! Vriendelijk maar soms ook direct, soms misschien hard als je dat vindt maar wel een antwoord op je vraag. Ik ben mijn hart met goede bedoelingen dat je ogen open gaan, dat is wie ik altijd ben, wanneer dan ook en ikzelf? Ik heb soms ook last van die vorm van slaap… Niet wakker geworden met de neiging om soms af te dwalen van hetgene wat bij me hoort of goed voor me is… Ik, ik ben ook gewoon een mens!

Ik ben altijd… een mensen mens, maar nooit de stoere man! Dat is wie ik ben… Op de dansvloer sta ik niet gauw in het middelpunt, men loopt mij voorbij richting die ander om te flirten, maar het is wie ik ben. Wie ik mag zijn in voorspoed en pijn! Ik, die gewoon in het midden van de menigte sta, misschien heel soms ietsje verder achterin, want wil ik wel die held zijn waar iedereen verkikkerd op wordt? Wil ik wel die held zijn die misschien zichzelf niet meer is? Wordt dat voor mij érgens voor geen gemis? Ik ben altijd, vooral niet de ‘popiejopie’, vooral niet die stoere bink die dreigt boven zijn eigen grenzen te gaan met wat dan ook! Ik ben altijd mezelf vanuit mijn hart, vanuit mijn serieuze gesprek, en mijn lach binnen de grenzen! Ik ben misschien voor sommigen het buitenbeentje, maar wel eentje met beide voeten op de grond en nuchter… Doe normaal, want dan doe je al gek genoeg is hierbij een passende uitspraak die je weleens in de wandelgangen hoort toch?!

Ik ben altijd… diegene die soms flink kan tekeergaan, maar wel weet waar ik in mijn leven wil staan… Soms uit boosheid even een time-out nodig heeft, en als het nodig is ook van woede beeft… Sporadisch, bijna nooit, maar soms is het nodig te knallen om je plekje te behouden in de mensheid… Je positie van zijn wie je mag zijn en vooral niet over je heen te laten walsen. Niet te worden opgeslokt door de sleur van de dag! De sleur van het moeten functioneren zoals ‘al die anderen dat doen en willen’, de sleur waarbij ik denk ‘het is allemaal nep!’ het is allemaal om uiteindelijk niet gelukkig van te worden… Ik ben altijd diegene die geluk voor materialisme stelt, diegene die misschien minder te besteden heeft, maar wel zijn hart kan laten gloeien van warmte en geluk! Ik ben de zucht van ‘wéér een gevecht op komst om te mogen blijven staan waar ik mag staan’ en met tegenzin, dat mag je best weten, ga ik het gevecht aan! Want weet, ik heb een ontzettende hekel aan mopperen en boosheid! Ik ben altijd… gewoon dat mens met een hart, een ziel en het mooie dat ik van God gekregen heb. Waar ik voor moet vechten om het te behouden……

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *