Oh wat ben je mooi! Ongefilterd!

Wauw! Wat ben je aantrekkelijk, mooi, interessant, en als je dat filter weg zou doen zie je er nog veel beter uit! Foto ‘s filteren, anders gezegd een licht bewerkte versie van jezelf op de foto is wat we tegenwoordig met z ‘n allen doen op Social Media, bijvoorbeeld op Instagram. Is het omdat we denken dat we mooier zijn op de foto als we die andere kleur of andere bijwerkingen bij op de foto zetten? Zó on-origineel… Ik kom veel foto ‘s op Social media tegen met filters, en dan denk ik bij mezelf ‘jammer’… Dat filter is écht niet nodig! Iedereen is mooi zoals hij of zij is, en een filter is uiteindelijk voor de lol bedoeld, maar om dat nu altijd maar toe te passen op alle foto ‘s en posts… Beschilder je jezelf ook als je de deur uitgaat met schmink?

“Is het omdat we denken dat we mooier zijn op de foto als we die andere kleur of andere bijwerkingen bij op de foto zetten?”

Misschien is dit erg overdreven, maar het valt me op dat het steeds meer gebeurd, en natuurlijk is het grappig, lollig en in sommige gevallen lekker babbelen met dat hoedje op via de Messenger is even lachen, gieren en brullen, maar de échte jij… Dat is waar het in het leven om gaat! Dagelijks kom ik foto ‘s tegen en de één is leuker dan de ander. Filtertje hier en filtertje daar, maar waar zit de functie om filters uit te zetten als je ze niet erbij wilt? Gewoon voor de bezoeker die de ander gewoon eens puur wil zien? Natuurlijk kun je dan in het echt afspreken, maar toch… Het is gewoon iets dat me opvalt! Misschien willen we creatief zijn, willen we dat met onze eigen identiteit zijn en moet de buitenwereld het maar gewoon accepteren. Logisch, je mag laten zien wat je doet en dat op jouw manier, maar een filter is een masker…

“Filtertje hier en filtertje daar, maar waar zit de functie om filters uit te zetten als je ze niet erbij wilt?”

Gefotoshopt, de mooie dame op vakantie met haar borreltje en de muizenoortjes of de gozer die op de speedboot zit en gefilterd een Micky Mouse zonnebril opheeft. Dat is lachen, dat is stoer, maar niet origineel… Leuk voor erbij, maar waar ik altijd naar zoek bij foto ‘s is het eggie. Gewoon hoe jezelf geniet van je bezigheid van alle kanten! Je bent stoer zoals je bent en een filter maakt het alleen maar wat meer ‘slappelachvoer’ voor de buitenwereld. Nu wil ik absoluut niet zeggen dat ik een hekel heb aan filters, dat is absoluut niet waar, ze zijn inderdaad leuk maar ik bedoel teveel is ook weer niet leuk. Ook op datingsites waar ik sinds kort weer op zit valt het me op… Hoe kan ik nu de goede kant op swipen als ik alleen maar een filter zie?! Waar is de échte dame achter die foto?

“Leuk voor erbij, maar waar ik altijd naar zoek bij foto ‘s is het eggie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *