Al het leven doet ertoe!

Beste lezer, het is altijd al een probleem geweest en dat zal op deze aarde zoals ie nu is nooit ophouden. Discriminatie en levensberoving… Hoe makkelijk is het om te zeggen ‘alle buitenlanders of gekleurden die hier niets te zoeken hebben moeten het land uit!’ en desnoods verkleden sommigen zich in gewaden met puntmutsen om ze te vermoorden of te bedreigen. Gelukkig leven wij hier in een land, het mooie Nederland waar iedereen mag zijn zoals hij of zij is ongeacht de afkomst. Men krijgt onderdak en krijgt de kans om een leven op te bouwen. Te mooi om waar te zijn toch?! Tóch is het zo! Iedereen heeft recht op een veilig leven op deze aarde… Maar wat geeft anderen het recht om over óns te oordelen? Over ons als Nederlanders, onze gewoontes? Zwarte piet mag vanaf heden niet meer worden getoond op Social media, want het is opzet tot discriminatie! Waar stopt het een keer?! Jodenkoeken, Negerzoenen, Moorkoppen, het mág niet meer…

“Gelukkig leven wij hier in een land, het mooie Nederland waar iedereen mag zijn zoals hij of zij is”

Een persoon die op straat iemand kankermongool noemt, dat mag, niemand die er wat van zegt, een idioot die de woorden vieze nikker gebruikt, dat mag en ook niemand die er wat van zegt, het is dagelijkse kost in de straten en vooral in steden gebeurt dit het vaakst. Is het dan écht het bepaalde soort mensen die dit soort dingen uitbraken? Ja, het zijn de mensen die zélf en mét zich zelf een enorm probleem hebben! Bezeten door de duivel? Waren het de gewoontes van de ouders? Is de media de schuld en de uitgaansgelegenheden? Drugs of alcohol? Ik kan deze vragenlijst nog wel verder aanvullen maar dan komt er geen eind aan. De één zal het hebben over evangeliseren, de ander over harde aanpak met boete ‘s en gevangenisstraffen, en weer de ander richt zich op de ouders en de scholen, misschien zijn het alle drie wel de goede oplossing, want zonder bitterheid, zonder verdriet en andere opkroppingen, waarom zou je iemand willen uitschelden?

“Is het dan écht het bepaalde soort mensen die dit soort dingen uitbraken? Ja, het zijn de mensen die zélf en mét zich zelf een enorm probleem hebben!”

De duivel op aarde, ja dat is ie zeker en hoe! 5 kogels doorzeeft door Bas… De jongeman wilde diefstal van een horloge voorkomen en daar bleef het niet bij… De diefstal is onvergeeflijk groter geworden omdat Bas van zijn leven is beroofd! Een herinnering op de plek waar Bas zijn laatste adem uitblies bestaat uit enkel bloemen en andere herdenkingsspullen… Hij was op de verkeerde tijd op de verkeerde plek, in de verkeerde omgeving… Dit soort moordenaars kun je geen mensen noemen, het zijn bezetenen, het zijn verlorenen! Maar ondanks alles blijft de vraag ‘wie is de volgende?’ We zijn allemaal geboren met een opdracht, een te beleven avontuur, een aanvulling voor iedereen, en wel een positieve aanvulling! Voor Bas geldt dit niet meer, voor hem is alles op deze aarde weggevaagd… Moge hij in de hemel voor eeuwig leven wat hij verdient!

“Een herinnering op de plek waar Bas zijn laatste adem uitblies bestaat uit enkel bloemen en andere herdenkingsspullen…”

Wij mensen, allemaal van hetzelfde vlees en bloed, allemaal creaties van de natuur, van God, allemaal met onze rechten en plichten! We leven verspreid op deze aarde, daar waar we mogen zijn wie we zijn, waar we ons avontuur mogen beleven en aan anderen mogen laten zijn wie we zijn en samen mogen werken aan onszelf en elkaar! Goed voor jezelf en voor de ander, dát is de eerste opdracht waar je je handen aan vol kunt hebben! Stralen is wat we mogen, maar helaas zijn ook dezelfde mensen de wezens die elkaar dat niet altijd gunnen! Soms met de dood tot gevolg……

“Stralen is wat we mogen, maar helaas zijn ook dezelfde mensen de wezens die elkaar dat niet altijd gunnen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *