Als een schilderij…

Het is sinds kort een nieuwe hobby van me. Fotograferen. Sinds een paar weken heb ik een spiegelreflexcamera in bezit en fotografeer ik vooral natuur, landschap, dieren en bezienswaardigheden in dorpen en steden. Het in beeld brengen van een creatie waar wij als mensen gratis gebruik van mogen maken en van mogen genieten. Wereldwijd en bij iedereen in de buurt. Zelf ben ik begonnen met het maken van mijn portfolio waar je mijn foto ‘s kunt terugvinden en deze wordt wekelijks uitgebreid met nieuwe foto ‘s.

Het in beeld brengen van een creatie waar wij als mensen gratis gebruik van mogen maken en van mogen genieten

Fotograferen is altijd al een droom van me geweest om daarin uit te breiden, via mijn smartphone legde ik al veel vast en nu dus helemaal met de spiegelreflex. Nu zal je je afvragen, is het duur? Nee, dat valt wel mee. Natuurlijk kun je met je smartphone de mooiste foto ‘s maken en publiceren op internet, bijvoorbeeld op Facebook of Instagram, en via de gratis app Snapseed kun je jouw foto ‘s simpel bewerken. Je moet wel even in de portemonnee als je nog professionelere software wilt gebruiken om je foto ‘s te bewerken en beheren, maar dan heb je ook wat! Je hebt al goede en professionele software vanaf zo ‘n zestig euro.

Natuurlijk kun je met je smartphone de mooiste foto ‘s maken

Een goede (instap) spiegelreflexcamera heb je al nieuw voor zo ‘n vijfhonderd euro, en dan rond ik het nog af ook! Houd de aanbiedingen in de gaten is wat ik je wil meegeven, en als je kiest voor een set, waar een lens, geheugenkaartje, tas enzovoorts bijzit ben je al in het bezit van een leuke en professionele camera om te beginnen! Wel is het aan te raden om een cursus te gaan volgen, als je op internet kijkt kun je al hele goede en leuke online cursussen vinden! Zelf spelen met instellingen op je spiegelreflexcamera doen al veel wonderen of je baalt, maar bij dat laatste weet je dat je de setting anders moet zetten, dat vergeet je nooit meer…… Maak in dat geval foto ‘s in meerdere settings!

Houd de aanbiedingen in de gaten is wat ik je wil meegeven, en als je kiest voor een set, waar een lens, geheugenkaartje, tas enzovoorts bijzit ben je al in het bezit van een leuke en professionele camera om te beginnen!

Zelf ben ik begonnen met een instapmodel, maar als je zoals ik landschappen, dieren en steden / dorpen fotografeert vraag ik me af of je behalve een grotere lens een duurdere camera nodig hebt. Het is afhangend van je eisen qua kwaliteit van de foto ‘s en de vraag is wat ga je fotograferen. Software om foto ‘s te bewerken doen ook veel wonderen, een aanrader om ook daar gewoon eens mee te experimenteren. Wil je mijn portfolio bekijken? Dan kun je die vinden via de volgende link: https://www.digitaalzijn.nl/portfolio/

Het is afhangend van je eisen qua kwaliteit van de foto ‘s en de vraag is wat ga je fotograferen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *