Het staat hoog in de lucht…

Het staat hoog in de lucht, de reactie slaat om met een zucht. Het bedrog, de pijn en het toneelspel bepaalt bij dit spel de rollen van de mensen om haar heen, maar even later staat ze helemaal alleen… Boos dat ze is, zich niet bewust wordend van een enorm gemis. Samenzijn is er voor haar niet bij, want de reële wereld koos voor het getij. Eerst bepaalde zij de sfeer, met veel eer, maar nu wordt ze niet meer gewaardeerd, de wereld is soms keihard, terecht, want het is een harde leer… Ze bromt, gromt maar uiteindelijk pruttelt ze, het besef dat ze oneerlijk is geweest begint aan te slaan en uiteindelijk besluit ze met een flinke borrel naar bed te gaan.

De volgende morgen, voor haar alleen eentje zonder zorgen. Wél de kater, want de hoofdpijn brengt haar weer naar de kraan voor een glaasje water. Het besef, de herrinering aan haar lelijkheid, dat brengt haar in een strijd. Goed en kwaad draagt ze nu tegen haar gewaad. Wat kiest ze, wat doet ze? Alleen is maar alleen, vergeving brengt hoop, misschien een nieuwe kans en de oude gewoontes naar de sloop… Het uitspreken van die paar woorden, dátgene wat misschien diegenen om haar heen graag hoorden, een boodschap met het is je vergeven, don ‘t worry! De draai is gemaakt, een ieder krijgt de vraag of ze haar willen vergeven, het wachten duurde niet lang maar even… Een knuffel en een hand, samen genieten ze weer van de wereld, van het land.

Opgeruimd is alles weer hersteld, en zij, vanaf het moment dat ze sorry, het spijt me zei is ze een ware held. Afscheid genomen van het verkeerde, verbitterde en oneerlijke, is ze nu razendsnel omgekeerd als heerlijke! Iedereen heeft ze weer om zich heen, nooit meer alleen, en die grote liefde staat naast haar, want dat is het gebaar… Het gebaar van verandering naar haar, een nieuw leven, een nieuwe kans, voor altijd en zéker niet voor even! De ware persoon, het is haar verdiende loon, hoe heerlijk ze vanuit haar hart kan leven, zónder woede, zonder boosheid, zonder overlevingsstrijd. Samen met elkaar, samen met iedereen, de deur staat altijd open vanuit haar……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *