Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land, voor de één onmogelijk, voor de ander heerlijk! Veel mensen zeggen dat ze pas echt vakantie hebben als ze naar het buitenland gaan en het liefst tussen de palmbomen, woestijnduinen en aan de pracht blauwe zee zitten, maar wat vakantiegangers ondanks Corona in Nederland te wachten staat, daar hebben ze geen idee van. Code oranje duikt steeds meer op vanwege de tweede golf, zelf heb ik daarom ook bewust de keuze gemaakt om niet buiten Nederland op vakantie te gaan en heerlijk het genot te zoeken zo ‘n 140 kilometer van mijn eigen huis. Achterhoek maakt plaats voor water, moeras en prachtige landschappen tussen het water.

“Voor de één onmogelijk, voor de ander heerlijk!

Geen buitenlandse maaltijden, maar ach… dat Nederlands eten is toch zo slecht nog niet?! Een barbecue kennen ze overal en dat in combinatie met vakantiegevoel, anders gezegd Nederlands vakantiegevoel maakt dat het toch erg aangenaam! Heerlijk op de fiets, wandelend of in de auto de speciale plekjes bezoeken waar je anders niet komt, spiegelreflexcamera mee en knallen maar! In de brandende zon toch nog licht verbranden, dat is ook in Nederland mogelijk, want we liggen momenteel in de tussenpauze heerlijk te braden bij zo ‘n 25 graden. Opstappen op de fiets en fietsen in alle rust, en soms ook even dat speciaal bier, een stuk of drie, en dan weer verder naar de volgende voor mij nog onbekende bestemming. Dat is wat in de planning staat en wie weet wat ik daar weer zal tegenkomen…

In de brandende zon toch nog licht verbranden, dat is ook in Nederland mogelijk

Met een enigszins zomerse stemming reis ik rond en kom ik bij mijn eindbestemming… Die ijssalon in dat dorp net over de brug of bij de kerk in de stad. Verdwaald en de weg vragen of eten bestellen in je eigen taal zonder met veel moeite uit je woorden te komen met een woordenboek op zak of op je telefoon. Dat is een echt Hollandse vakantie. Het weer dat af en toe ruig kan zijn waardoor je uit je tent stapt in de modder of erger, daar waar we soms met z ’n allen de bezem door de tent of voortent moeten vegen vanwege het water. De ene keer bijna veertig graden, de andere keer vijftien, dat maakt het bijzonder en misschien is het handig om altijd de auto in de buurt te hebben. Een uitje met overdags niet meer dan honderd op de snelweg is misschien nog steeds wennen, maar wat is ons vaderland toch mooi!

De ene keer bijna veertig graden, de andere keer vijftien, dat maakt het bijzonder

Zee, bos, heide, heuvels, maar ook de steden en dorpen die zo speciaal zijn in ons land, in elk geval om in 2020 veilig, of redelijk veilig in eigen land te kunnen vakantie houden zodat we toch enigszins een voldaan gevoel kunnen krijgen. Gewoon met onze culturen, onze bezigheden, onze specialiteiten, gewoon op ons vakantieadres elders in Nederland….. Bij deze wens ik iedereen een fijne zomervakantie!

Gewoon met onze culturen, onze bezigheden, onze specialiteiten, gewoon op ons vakantieadres elders in Nederland…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *