Een buikje te groot…

Beste lezer, je hebt er misschien zelf wel mee te maken, de kilo ‘s die je de laatste tijd met je meesjouwt. Door de periode van thuis blijven en thuis werken hebben we meer gegrepen naar het ongezonde voedsel en daarnaast weinig bewogen want simpelweg zat alles dicht en waar moesten we verder naartoe?! Voor een groot deel leefden we thuis met af en toe die frisse neus in de buurt en we bingewatchten maar wat af! Nu is het dan sinds een paar weken eindelijk weer zover dat we weer sociaal mogen doen, we mogen weer vrienden en vriendinnen ontmoeten, op bezoek bij familie en vooral voor nu geldt ‘we mogen weer op vakantie!’ Natuurlijk wel met de maatregelen vanuit de overheden van ons land en de landen om ons heen als we naar het buitenland gaan, maar we mogen ons leven steeds weer beetje bij beetje oppakken en langzaam terug naar het normale leven.

“Door de periode van thuis blijven en thuis werken hebben we meer gegrepen naar het ongezonde voedsel en daarnaast weinig bewogen want simpelweg zat alles dicht en waar moesten we verder naartoe?!”

Een probleem bij veel mensen is dat we graag van onze overtollige kilo ‘s af willen en we spreken het allemaal weleens uit, namelijk ‘het is er makkelijker op dan af!’. Zelf heb ik er ook mee te maken en momenteel ben ik bezig met een vrij streng dieet. Een paar jaar geleden ben ik door ditzelfde dieet in snelle tijd zo ‘n twintig kilo kwijtgeraakt en binnen een half jaar was ik weer op mijn normale gewicht en uiterlijk. Twee maaltijdrepen per dag en ‘s avonds groente met een stuk vlees. Toetje, bijvoorbeeld yoghurt, vla, kwark of fruit en voor tussendoor een gekookt ei. Het klinkt allemaal misschien erg armoedig, maar het werkt goed en ik zal je zeggen dat het zijn vruchten afwerpt. Nu ben ik in drie weken tijd drie kilo afgevallen. Ik moet je er wel bij zeggen dat ik in het weekend als ik bezoek heb wel toastjes met heerlijke kaassoorten op tafel zet, want ik wil mezelf niet te erg straffen!

“Twee maaltijdrepen per dag en ‘s avonds groente met een stuk vlees. Toetje, bijvoorbeeld yoghurt, vla, kwark of fruit en voor tussendoor een gekookt ei”

Dus ik val drie kilo af en kom er misschien dan weer één aan, je moet het gewoon de tijd geven en als je jezelf teveel straft dan is een terugval zo gedaan! Daar heb ik ook ervaring mee en dat is natuurlijk erg zonde! Zelf eet ik graag fruit, zoal kersen, aardbeien en mandarijnen en dit is zéker geen probleem! Veel water drinken, maar sap probeer ik wat meer te beperken dan normaal… Cola, chocomelk en alcoholische dranken is natuurlijk erg lekker maar handig om er zoveel mogelijk vanaf te blijven. Het is even volhouden maar na drie weken zag ik bij mezelf alweer het resultaat. Minder buikpens en een dunner gezicht. Mijn vakantie begint over een paar dagen, daarin kom ik nog wel een beetje voor een uitdaging te staan als het gaat om lekker eten, maar ach… Het scheelt dat ik van actieve vakanties houd met onder andere wandelen, fietsen, fotograferen, dingen bezichtigen en nog heel veel leuke en gezellige dingen doen!

“Minder buikpens en een dunner gezicht. Mijn vakantie begint over een paar dagen, daarin kom ik nog wel een beetje voor een uitdaging te staan…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *