Hoe is het in de liefde?

Hoe is het in de liefde? Dat is een vraag, beste lezer, die vaak genoeg op mijn pad komt. Zelf vraag ik het ook weleens aan de ander en de één reageert enthousiast omdat hij of zij helemaal in love is of een pas nieuwe relatie heeft, de ander reageert teleurgesteld, want het is net uit of er gebeurt gewoon niets in de zoektocht van diegene. Altijd een vraag die twee kanten kan opgaan, en altijd een happy end of een ‘not-done situation’. Ik, waar het ook al een goede vijf jaar vrij rustig is merk dat de klok ook steeds verder doortikt. Zessendertig, ja ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar over vier jaar is het dan zover… Veertig! Sommigen zeggen ‘je moet er wel vaart achter zetten, hoor’ maar zo makkelijk is het nu ook weer niet… Ik ben nu eenmaal niet die populaire stoere gast!

“Altijd een vraag die twee kanten kan opgaan, en altijd een happy end of een ‘not-done situation’ “

De éne keer zit ik op internet te daten, de andere keer denk ik ‘zoek het uit’ want voor de zoveelste keer lukt het gewoon niet… Ik schrijf me uit van datingsites en over een tijd denk ik weer bij mezelf ‘ga ik het weer eens proberen’. Sommige momenten denk ik bij mezelf ‘ik laat het aan de lieve heer over’, maar vooral nu in deze Coronatijd, waar zou ik iemand kunnen treffen? En punt twee… De schrijnende samenleving in deze mentaliteit… Ik heb altijd, en met alles de gedachte ‘je moet er wel zelf wat voor doen, het komt je niet aanwaaien!’ en dat heb ik dus ook met daten! Als ik me niet laat zien, dan blijft de voordeur hier thuis dicht en zie ik in de spiegel enkel mijn eigen gezicht… Misschien een groot spandoek ophangen? Dan komt het helemaal over als dat je zo graag wilt en eigenlijk gewoon wanhopig bezig bent!

“Waar zou ik iemand kunnen treffen? En punt twee… De schrijnende samenleving in deze mentaliteit…”

Een relatiebemiddelingsbureau? Informatie opvragen is gratis in veel gevallen, maar daarna, als je gaat aanmelden, dan kost het je een half maandloon! Ik twijfel sterk of ik dat moet doen… Ik maakte me eerder niet zo druk om de liefde toen ik in de twintig was, en ook niet begin dertig. Ik dacht dat het met de liefde wel goedkwam, maar nu, nu ik steeds meer richting de veertig ga begin ik toch wel na te denken over dit soort dingen! Houd je er niet mee bezig, dat is wat sommige mensen zeggen, en soms lijdt dit tot discussies, maar automatisch doe je het toch! Want je hebt toch het recht om gelukkig te zijn in de liefde? Je wil toch niet in een stil huis komen en je wil toch niet elke avond alleen tegen jezelf welterusten zeggen? En zoveel andere dingen wil je toch niet alleen voor staan? Het is toch normaal in iemand ‘s leven om gelukkig met iemand te zijn?

“je hebt toch het recht om gelukkig te zijn in de liefde? Je wil toch niet in een stil huis komen en je wil toch niet elke avond alleen tegen jezelf welterusten zeggen?”

Anderen zeggen weer ‘je moet gelukkig met jezelf kunnen zijn’, dat is deels waar, maar in je eentje gelukkig zijn duurt vaak niet lang! Wij mensen zijn gemaakt om van te houden, van onszelf inderdaad maar ook van elkaar! Wij zijn gemaakt om van te worden gehouden en we zijn ook gemaakt om van een ander te houden. Je moet eerst van jezelf houden om van een ander te kunnen houden. Dat is bij mij het probleem niet (meer). Het gaat op z ‘n tijd, en hoelang, dat is voor mij een vraag en voor niemand anders een antwoord! De voor mij geschikte vrouw kan overal zijn, maar waar… Dat is de vraag en vroeg of laat, maar misschien ook wel helemaal niet zal het bekend worden in mijn lot en die lege ruimte worden gevuld in mijn hart……

“Wij zijn gemaakt om van te worden gehouden en we zijn ook gemaakt om van een ander te houden”

Zelf zou ik een ander aanraden om gewoon met leven door te gaan, want dat doe ik ook! Ik wil mijn leven er niet door laten beïnvloeden ondanks dat het een gemis begint te worden. De dagen, weken en jaren gaan gewoon door! En wat moet je nog meer doen dan je gezicht laten zien? Helaas is het nu met Corona erg lastig maar er komt hopelijk ook weer een tijd dat we weer makkelijker nieuwe mensen mogen ontmoeten en liefdevol mogen begroeten! Niet thuis blijven zitten, niet nergens naar omkijken, gewoon de leuke jij!

“Wat moet je nog meer doen dan je gezicht laten zien?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *