De vlieger

De vlieger… Een vliegend voorwerp voor kind en volwassene maar ook een boodschap van en naar een overledene in een rijke fantasie naar aanleiding van een Hollands lied. Als je het luistert brengt het je emotie of verdriet, en weet je wat het nu allemaal is? Het draait allemaal om enorm gemis! De gedachte leeft voort, dit zonder dat iemand het verstoort. De vlieger, hij draait of staat stil, hij springt of stort neer, het is net wat de wind ermee doet, want jeetje, als je het aan de wind overlaat lijkt het net alsof het ‘op z ‘n wispelturig’ moet. Niets verandert zo als wind, of je nu volwassen bent of kind, erin speelt of zeilt, het blijft altijd staan of het slaat om! Vraag niet waarom, want het antwoord zal heel simpel zijn ‘daarom’!

Het is het weer, het is de sfeer, het is alles wat op je af komt als je buiten staat. Of je nu van binnen komt of weer naar binnen gaat, het bepaalt voor een deel hoe je zin ervoor staat. Ben jij het die zegt laten we de wind trotseren? Storm met windkracht negen en dan de vlieger oplaten, want met een extra dik touw kan hij er tegen? Of ben jij het type dat zegt ‘ik blijf lekker bij de warme kachel!’ Geen vlieger, geen wind om mijn oren, want het is voor mij al genoeg dat ik het gesuis moet aanhoren… De vlieger op zolder of ermee door de polder en uiteindelijk aan de zee, het maakt niet uit, hij staat overal op zijn plek te glunderen met af en toe door de wind te moeten ‘blunderen’…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *