Onder water

Met je hoofd onder water, dat is je gedachten je vrije gang laten gaan en na te denken over later. De wereld om je heen hoor en zie je niet, je zit helemaal alleen tussen planten en dieren en er is geen mens die je ziet. Helemaal nuchter en niet in de sleur, dat is het leven van onderen door te kijken door die zogenaamde deur. Je zit met je hoofd ergens anders dan normaal, misschien is het tijd dat je gaat werken aan je eigen levensverhaal. Donker is het genoeg om te rusten, maar pas op dat je gedachten er wat van lusten, luister naar je gevoel, want met je hart is dát een betrouwbare boel. Wat is jouw doel? Waarmee houd jij voortaan je hoofd koel?

Trek jezelf uit het water, want na een tijd is het welletjes en heb je genoeg kunnen nadenken over later, je snakt naar adem en lucht, vervolgens volgt er een diepe zucht. Je kijkt om je heen en staat niet alleen! Iedereen heeft je gezien en vooral diegenen dichtbij je geven je een dikke vette tien. Je volgt wat in je opkomt, zonder dat een ander dat voor je opsomt. Jij bent kapitein van je eigen leven, maar natuurlijk gaat dat niet altijd zonder spanning en beven. Het is jouw leven, jij bepaalt wie er mee mag en wie niet, jij bepaalt hoe jij wil streven! Kies je voor alleen of samen, doe het op jouw manier want dan zal je dat voor altijd beamen. Je leeft maar even, en terwijl je hart klopt mag jij diegene zijn die écht gelukkig mag zijn in je leven.

Het één komt vanzelf, het andere niet, het gaat erom dat jij met je gezonde verstand het ziet! Afscheid nemen is nooit leuk, maar ermee doorgaan veroorzaakt spijt en dat geeft jeuk! Jij bent het die met velen op deze wereld loopt, samen met een ieder wil je iets bereiken wat je hoopt. Men heeft het recht niet als een ander je toekomst vastknoopt, daarom mag jij vanaf nu laten weten dat jij zijn of haar zogenaamde liefde voor niets verkoopt! Sta op en ga in galop, want jij, bijzonder mens mag zijn met alles richting je wens! Een leven, gekregen om jezelf te zijn, samen met diegenen die bij je passen, wél zo fijn! Lach en een ander zal je waarderen, hoe het ook tegenovergesteld lijkt, tóch is er ergens iemand die teruglacht en je oprecht aankijkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *