Het is wie ik ben, het nieuwe ik!

Beste lezer, misschien vraag je je weleens af ‘wat is ie toch allemaal aan het schrijven over het geloof’ en waarom een speciale website om kennis te maken met het geloof? Van mensen om me heen heb ik gelukkig veel positieve reacties mogen ontvangen en ook enkele wat kritischere reacties. De mensen die me al langer kennen hebben mijn hele situatie van pesten en epilepsie wel of niet meegemaakt. Ik praatte er niet veel over en alleen de mensen dichtbij me wisten het! Ik wilde alles zelf oplossen en vooral niet zielig gaan lopen doen. En otherwise, je bent een prater of je bent het niet… Ik was vroeger niet zo ‘n prater dus ik hield alles voor me in plaats van dat ik mijn leed, verdriet en intense pijn met medemensen deelde.

“De mensen die me al langer kennen hebben mijn hele situatie van pesten en epilepsie wel of niet meegemaakt.”

Jarenlang ging het een beetje door en ik wist het goed verborgen te houden vond ik zelf… Totdat ik drie jaar geleden gigantisch met m ‘n kop tegen de lamp liep… Toen gingen alle alarmbellen rinkelen en werd hulp ingeschakeld. De balans werd tijdens de behandeling opgemaakt, er heerste bitterheid, boosheid en verdriet en hoe kwam ik hier in vredesnaam vanaf?! Via mensen waarmee ik in contact kwam ben ik in aanraking gekomen met de kerk en met de Alpha cursus. Zodoende heb ik God opnieuw leren kennen en is er eigenlijk vanaf het eerste moment een ‘genezingsproces’ van start gegaan. Stap voor stap gaat het steeds beter, met natuurlijk ook mijn mindere dagen, maar dat geldt voor iedereen.

“Via mensen waarmee ik in contact kwam ben ik in aanraking gekomen met de kerk en met de Alpha cursus”

De reden dat ik artikelen schrijf over God, Jezus en de Heilige Geest is dat ik geloof dat ze écht bestaan en dat voel ik ook. Dankzij hun heb ik de mogelijkheid gekregen om afscheid te nemen van mijn verleden over pesten en epilepsie en is er gelukkig weer zicht op een toekomst! Klinkt zwaar maar ik draai er liever niet omheen. Want, ik heb nooit durven geloven dat ik ooit mocht afbouwen en volledig stoppen met mijn medicatie tegen epilepsie, en de volgende stap, en daar vertrouw ik God in, dat is tot nooit te mogen zeggen tegen deze epilepsie. Al ben ik nu 9 jaar aanvalsvrij… Ik heb de mogelijkheid gekregen om ‘herboren’ te worden en met een nieuw leven te beginnen! Dat kun je alleen zelf, mét behulp van God! Zonder geloof is me dit in het verleden nooit gelukt, tuurlijk probeerde ik het toen ook, maar ik zakte en zakte verder weg…

“Ik heb nooit durven geloven dat ik ooit mocht afbouwen en volledig stoppen met mijn medicatie tegen epilepsie, en de volgende stap, en daar vertrouw ik God in, dat is tot nooit te mogen zeggen tegen deze epilepsie. Al ben ik nu 9 jaar aanvalsvrij…”

Dus, dat is de reden dat ik ook schrijf over geloof, en dat ik het ook graag met anderen wil delen. Ik respecteer mensen die niet geloven, ik respecteer iedereen! Ik ben niet diegene die op de stoel van de dominee of pastoor wil zitten, ik ben wél diegene die mijn ervaringen met jou als lezer wil delen en indien het zo is, jou als lezer wil helpen om eenzelfde uitweg te vinden. Een uitweg naar vrijheid en genezing! Want ik zal je zeggen: het is krachtig en het gaat op jouw manier, sámen met God, Jezus en de Heilige Geest!

“Ik respecteer mensen die niet geloven, ik respecteer iedereen! Ik ben niet diegene die op de stoel van de dominee of pastoor wil zitten”

2 reacties

 • Peter Boon

  Hoi Bas. Deze avond heb ik 2 blogs gelezen van jou, over het Geloof in God. Ik (Peter) ben zelf ook Christen. En ik schrijf ook blogs over mijn Geloof in God, Jezus en de Heilige Geest. Heel belangrijk is mijn Geloof in de Heer, want Hij betekent veel voor mij. 1 van de laatst geschreven artikelen over mijn Geloofsleven ging over Het Kruis: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2021/03/07/het-kruis-symbool-voor-het-geloof-in-de-heer/

  Neem gerust een kijkje op mijn blogsite, want daar staan meerdere blogs over Het Geloof in de Heer (onder andere ook over gebeurtenissen uit het Bijbelboek Genesis)

  Groetjes Peter Boon

  • admin

   Hallo Peter,

   Sorry voor de late reactie maar ik antwoord je nu even terug.
   Dankjewel voor je reactie en ik zal zéker een kijkje nemen op je website.
   Ik ben namelijk nog met een ander platform bezig om mensen meer te vertellen over het Christelijk geloof en de bijbel.

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *