Prinsjesdag zonder poespas…

Prinsjesdag 2020, beste lezer, dat is er eentje die minder leuk zal zijn dan anders. Geen poespas, geen gouden koets, want met Corona op onze hoede is dat niet verantwoord. Is het eigenlijk wel een reden om alleen Corona te benoemen? Wordt de economie sowieso niet knudde? Eerdere jaren alle pracht en praal voor uiteindelijk een troonrede waar we allemaal verdrietig van werden. Hoe er nog meer bezuinigd moest worden en wij daar de dupe van zouden zijn… Zorgkosten die duurder werden, zoals de maandpremie en het eigen risico, hoe we uiteindelijk allemaal ook werden gekort op ons pensioen en andere uitkeringen zoals bijvoorbeeld de Wajong en bijstand, tjah, als we gaan graaien, dacht de regering dan beginnen we bij de zwakkere kant! Want die sociale werkplaatsen waren toch ook maar lastig?

“Eerdere jaren alle pracht en praal voor uiteindelijk een troonrede waar we allemaal verdrietig van werden”

De rijken kregen er het minst van langs, want zij waren toch de sterksten? Zij konden toch langs de zwakkere heen wandelen en blijven groeien? Zij waren toch alleen goed om het land te redden uit een crisis? En het bestaansrecht van de zwakkeren, wat is daar mis mee? Blijkbaar dacht de gemiddelde VVD ‘er daar toch anders over! Waarom benoem ik alleen de VVD? Tjah dat is misschien een heel raar voorbeeld, maar wat deden de afgelopen tien jaar de andere partijen dan voor goeds? Wat hebben zij buitenom de VVD bereikt? Zijn het niet allemaal van die meelopers geweest? Tien jaar Rutte, tien jaar VVD en bijna niets van een andere partij… Een periode waarbij graaien, snaaien en oplichting bovenaan stonden… “Als ik er maar beter van wordt, en als ik wordt gesnaaid dan krijg ik meer dan voldoende oprotpremie mee om mijn leven te garanderen van rijkdom…” De instelling van een gemiddelde hoge heer met een instelling waaraan je al kunt merken dat het niet klopt!

“Tien jaar Rutte, tien jaar VVD en bijna niets van een andere partij…”

Mensen en welzijn, daar gaat het om, welzijn van zeventien miljoen Nederlanders. Dat welzijn wordt nu opnieuw op de proef gesteld want Corona pakt alles en iedereen die in zijn buurt komt. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, gezond of minder gezond. Als Corona het op je heeft gemunt is je leven niet meer zeker. Er wordt nergens naar gekeken… Dus, nu voor één keer blijft de gouden koets binnen en hebben we geen Prinsjesdag als normaal… Dit keer een terecht droevige Prinsjesdag waarbij we stilstaan bij wat er gaande is, we stilstaan bij wat er misschien straks gaat komen als we met z ‘n allen de economie weer op de rit moeten helpen, en stilstaan om te vrezen voor ons bestaansrecht, want hoe eerlijk pakt de overheid het op!? Dit is zomaar even een gedachtengreep uit mijn hoofd voor vanavond! Ik hoop op een positieve en respectvolle behandeling voor iedereen! Dat we met z’n allen de boel weer zonder al teveel ellende mogen oppakken en we elkaar over één, misschien twee jaar weer met een glimlach in de ogen aan kunnen kijken en zeggen ‘we hebben het maar even weer gefixt!’

“Mensen en welzijn, daar gaat het om, welzijn van zeventien miljoen Nederlanders”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *